🎧 Podcast: waarom is het belangrijk om jonge aanwas uit de criminaliteit te halen?

Beluister de podcast van Leonie Willemsen, Hoofd Veiligheid, Gemeente Nijmegen. Ze deelt hierin haar visie over het thema jonge aanwas uit de criminaliteit.

In deze podcast geeft ze antwoord op vragen als:

  • Waarom is het zo belangrijk om jongeren vroegtijdig aan te pakken wanneer zij in de criminaliteit dreigen te raken?
  • Hoe kunnen zorg- en veiligheidspartners samenwerken om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden?
  • En wat kunnen we doen wanneer zij in de criminaliteit zitten? Hoe halen we ze er weer uit en hoe voorkomen we dat ze doorgroeien?

Op zoek naar nog meer verdieping over de aanpak van jonge aanwas en jeugdcriminaliteit?

Congres Jonge aanwas uit de criminaliteit

Hoe kom je tot succesvolle samenwerkings- verbanden in de aanpak van jonge aanwas?

4 en 5 april 2023 – Utrecht – meer informatie >>

Opleiding Aanpak jeugdcriminaliteit en jeugdgroepen

Hoe neem je factoren weg om te voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden?

5 dagen – start 2 november 2023 – meer informatie >>

Of bekijk een van de andere opleidingen:

Tijdens de cursus Wet- en regelgeving in Openbare Orde en Veiligheid leer je van experts wat de (nieuwe) wetten op openbare orde en veiligheid betekenen voor jouw uitvoeringspraktijk.
Tijdens de opleiding Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid leer je een lokaal integraal veiligheidsbeleid opstellen voor jouw gemeente.
Tijdens de jaaropleiding Regie in besturen van veiligheid leer je succesvol regievoeren op veiligheidsvraagstukken in een politiek-bestuurlijke omgeving.
Tijdens de cursus Aanpak complexe woonoverlast leer je woongenot terugbrengen en werk je aan een duurzame oplossing voor de overlastgever.
Tijdens de opleiding Gebiedsgerichte aanpak van leefbaarheid en veiligheid leer je kwetsbare gebieden transformeren naar een veilige en leefbare omgeving.
Tijdens de cursus Waarheidsvinding leer je de goede vragen stellen en de juiste antwoorden krijgen.
Tijdens de opleiding bibob coördinator leer je hoe je de wet Bibob toepast in jouw gemeente.
Tijdens de jaaropleiding Integrale aanpak van ondermijning leer je hoe je verantwoording aflegt over de aanpak van ondermijning in jouw regio.
Tijdens de cursus Bestuurlijke aanpak van ondermijning leer je hoe je voorkomt dat criminele organisaties zich vestigen in jouw gemeente.
Tijdens de opleiding Inzicht in de Criminologie leer je wat de verschijningsvormen, oorzaken en gevolgen zijn van criminaliteit en hoe je deze waar mogelijk voorkomt en waar nodig aanpakt.
Tijdens de opleiding coördinator nazorg ex-gedetineerden leer je hoe je komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in jouw gemeente.
Tijdens de opleiding Wijk- en gebiedsmanager wordt aan de hand van zowel theorie als praktijkvoorbeelden uiteengezet hoe een strategie die zich richt op gedragsverandering richting verduurzaming niet los gezien kan worden van een participatiestrategie gericht op de wijk.
Ondermijning is niet alleen een veiligheidsprobleem maar ook een sociaal maatschappelijk probleem. Alle antwoorden en actualiteiten tijdens het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

€ 280 miljoen extra voor politie en veiligheid

Onze veiligheid, vrijheden en democratische rechtsstaat staan onder druk. Het kabinet investeert daarom vanaf 2025 …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *