3 juridische tips om aan te geven dat iemand uw gebouw niet mag betreden

‘Ik wist niet dat ik hier niet mocht zijn’

Voor veel mensen is het duidelijk wanneer zij wel of niet een gebouw of terrein mogen betreden. Maar hoe geeft u duidelijk aan dat iemand ergens niet mag komen zodat u juridisch gezien sterk staat?

Een aantal tips voor het aangeven dat iemand uw gebouw niet mag betreden:

  1. ‘Verboden voor onbevoegden’ bordjes kun je gebruiken om weer te geven dat iemand een gebouw of terrein niet mag betreden.
  2. Hekwerkplaatsen plaatsen rondom uw terrein, gebouw of evenement. Als je een hek plaatst, dan is het duidelijk dat je er niet overheen mag. Doe je dat toch, dan ben je strafbaar.
  3. Via toegangsverleningsvoorwaarden (huisregels) kan een rechthebbende het gebruik van het terrein of gebouw reguleren. ‘U pleegt een strafbaar feit indien u zich niet houdt aan de huisregels’

Toegangsbeheer is een belangrijke pijler van beveiliging, met als doel ongewenste of ongeautoriseerde personen uit uw gebouw te weren. In de opleiding Beveiliging van Gebouwen leert docent Felix Olijslager (Eigenaar Informatiepunt voor Security en Recht), u alle ins en outs van de juridische aspecten van toegangsbeheer en toegangsverlening.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Coronatoegangspasverplichting

Per 25 september 2021 zijn uitbaters van eet- en drinkgelegenheden,  bioscopen, theaters en concertzalen, alsmede …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *