3 Tips om jouw gebouw te beveiligen tijdens vakanties

Miljoenen Nederlanders gaan ieder jaar op vakantie. Scholen sluiten, kantoorgebouwen gaan dicht en bedrijventerreinen liggen er verlaten bij. Juist in rustige vakantieperiodes is de beveiliging en veiligheid van jouw gebouw belangrijker dan ooit!

In meer dan 100 gemeenten stijgt het aantal inbraken in de zomermaanden. Inbrekers houden een gebouw vaak langere tijd in de gaten. Ze plaatsen bijvoorbeeld een steen op de parkeerplaats of leggen een takje voor de deur. Als dit er na een aantal dagen nog ligt, weten zij dat er niemand is langs geweest.

Beveiliging tijdens de zomervakantie

Met de volgende simpele tips zorg je ervoor dat de kans op inbraak afneemt;

  1. Beveiliging

Zorg voor goede beveiliging van het pand. Dit kan in de vorm van een alarm, camerasystemen, het inschakelen van beveiligers of zorg dragen voor goed hang- en sluitwerk. Maak vooral zichtbaar welke vorm van beveiliging je gebruikt want dit schrikt inbrekers af. Je kunt dit bijvoorbeeld kenbaar maken met stickers op de deur.

  1. Sluit ramen en deuren

Het lijkt zo voor de hand liggend om voor de zomerstop alle ramen en deuren van het kantoorpand te sluiten, maar het gebeurd maar al te vaak dat een collega van een andere verdieping verwacht dat jij de ramen op jouw kantoor dichtdoet, terwijl jij had verwacht dat jouw collega nog een laatste ronde door het pand zou maken om alles te sluiten. Maak hierover dus goede afspraken en zorg dat iemand altijd dubbelcheckt of alles goed afgesloten is.

  1. Verzorgde indruk

Zoals je ervoor zorgt dat jouw huis bewoont lijkt als je op vakantie bent, moet ook jouw bedrijfspand een verzorgde indruk hebben. Houd het struikgewas rondom het gebouw kort en laag zodat het pand (en dus ook de inbreker) vanaf de openbare weg goed zichtbaar is.

 

Beveiliging van gebouwen

De financiële gevolgen van een inbraak zijn groot. Voorkomen is dan ook beter dan genezen. In de opleiding Beveiliging van gebouwen leer jouw gebouw zo kosten efficiënt mogelijk te beveiligen. Je gaat naar huis met kennis over de juridische, organisatorische en bouwkundige aspecten van cameratoezicht, toegangsverlening- en beheer.

 

Veiligheid van gebouwen

Niet alleen de beveiliging van het gebouw is noodzakelijk, de bouwkundige veiligheid is ook van immens belang. In de opleiding Veiligheid van gebouwen leer je om de brandveiligheid, constructie-, asbest-, legionella- en installatietechnische risico’s te verkleinen.

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Nieuwe wetten per 1 januari 2022

Hieronder tref je een overzicht aan van de belangrijkste wetten op het terrein van Justitie …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *