Biometrie bij toegangsverlening; wat zegt de wet?

Biometrische herkenning kan erg effectief zijn voor toegangsbeheer van uw gebouw of terrein. Door middel van bijvoorbeeld een vingerafdruk of irisscan kan worden vastgesteld wie uw gebouw of terrein wilt betreden. Hiermee kunt u bijvoorbeeld vaststellen dat iemand die probeert binnen te komen, al een toegangsverbod heeft.

Er geldt een verwerkingsverbod op het verzamelen van biometrische gegevens. In de volgende gevallen is het wel mogelijk om biometrische gegevens te verzamelen;

  • Volgens de AVG iemand nadrukkelijk toestemming moet geven als u zijn biometrische gegevens verkrijgt
  • Indien de verwerking noodzakelijk is voor authenticatie van beveiligingsmaatregelen

In de opleiding Beveiliging van Gebouwen leert docent Felix Olijslager (Eigenaar Informatiepunt voor Security en Recht), u alle ins en outs van de juridische aspecten van toegangsbeheer en toegangsverlening.

Tijdens het e-Identity Congres hoort u alle laatste ontwikkelingen op het gebied van biometrie m.b.t. het identificeren en authentificeren van personen.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Coronatoegangspasverplichting

Per 25 september 2021 zijn uitbaters van eet- en drinkgelegenheden,  bioscopen, theaters en concertzalen, alsmede …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *