Vraag & antwoord sessie wetgeving & security

Beveiliging van organisaties krijgt steeds meer aandacht. Zeker met de dreigingen van tegenwoordig staat beveiliging hoog op de prioriteitenlijst binnen veel organisaties. Van u wordt dan ook steeds meer kennis van zaken verwacht.

Heeft u een prangende vraag, een probleem of onduidelijkheid op het gebied van wetgeving en security? Laat het ons weten dan leggen wij uw vraag voor aan een expert.

Stel uw vraag aan expert Felix Olijslager

Felix Olijslager is corporate anti-fraud officer bij een financiële instelling, docent Security en Recht aan de Haagse Hogeschool en hoofddocent van de cursus Wetgeving & Security.

Enkele voorbeelden op een rij:

Hoezeer we onze medewerkers, klanten en organisatie als geheel ook willen beveiligen, juridisch gezien is dat niet altijd mogelijk. Weet u bijvoorbeeld het antwoord op vragen als:

  • Mag een ongewenste indringer vastgehouden worden door het bedrijf waar deze binnengedrongen is, totdat de politie arriveert?
  • In hoeverre is een bordje ‘verboden dit terrein te betreden’ juridisch geldig? Wat als iemand toch uw terrein betreedt? Is deze persoon dan strafbaar?
  • Wanneer mag u een instantie als de arbeidsinspectie weren op uw terrein?

Vraag en antwoord

Mail uw vraag naar f.van.summeren@sbo.nl. Ik zorg ervoor dat u binnen 7 werkdagen een reactie ontvangt! 

Kennis delen

Maak uzelf en anderen wijzer! Uw vraag en het antwoord plaatsen wij tevens (met uw toestemming) op ons blog zodat we van elkaar kunnen leren. Daarnaast helpen uw vraagstukken ons invulling te geven aan diverse cursussen.

Ik zie uw vraag graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,

Frank van Summeren
Opleidingsmanager Veiligheid

Opleidingsaanbod Veiligheid

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: Preventieve aanpak van jonge aanwas

Beluister de podcast met Leonie Willemsen, concernmanager personeel & organisatie, informatie en facilitair, gemeente Nijmegen en dagvoorzitter …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *