Zet de wet Bibob effectief en efficiënt in

De opleiding Bibob Coördinator van SBO wordt verzorgd door diverse deskundige docenten, met Mark Albers als hoofddocent. Hij is strategieadviseur bij Albers Adviseert! en expert op de toepassing van de wet Bibob sinds 2009. Mark is dan ook dé aangewezen persoon om jou iets bij te leren over de wet Bibob en ondermijning. Het is zijn doel om de maatschappij een beetje veiliger te maken door samen jullie kennis te verrijken op een leuke manier!

Wat maakt Bibob en ondermijning interessant?

Mark Albers is al jarenlang actief binnen de toepassing van de wet Bibob en werkt in de aanpak van ondermijning. Hij krijgt hierdoor te maken veel verschillende organisaties, die hij helpt om zich te binden aan een gezamenlijke ambitie. Mark doet dit door:

  • De belangen van organisaties in kaart te brengen.
  • Complexe puzzels te leggen om te achterhalen of criminelen misbruik maken van overheden.
  • Trainingen op het gebied van ondermijning en de wet Bibob te verzorgen.

Deze taken gecombineerd met werken binnen verschillende afdelingen én samenwerkingsverbanden tussen organisaties versterken, is wat het vakgebied veiligheid zo interessant maakt voor Mark. Het uiteindelijke doel is namelijk om samen ondermijning tegen te gaan door de wet Bibob effectief en efficiënt in te zetten.

Waarom is de opleiding Bibob Coördinator nuttig én leuk voor deelnemers?

Indien jij jezelf inschrijft voor de opleiding Bibob Coördinator, kom je Mark Albers tegen tijdens diverse modules, namelijk:

  • Opstellen van beleid, richtlijnen en procedures
  • APV en bijzondere wetten, Bibob en Vergunningverlening
  • Adviseren in een bestuurlijke context
  • Bibob en aanbestedingen

Mark bespreekt in deze modules alle aspecten, van het juridisch kader tot de dagelijkse praktijk en van financieel onderzoek tot aan gesprekstechnieken voor waarheidsvinding. De rode draad door deze informatie is een praktijkcasus, waardoor er een context ontstaat waarin je alle geleerde zaken direct kunt toepassen. De opleiding heeft dan ook veel diepgang en variatie, iets wat deelnemers die je voorgingen erg konden waarderen. Je krijgt tijdens deze opleiding te maken met andere sprekers naast Mark, die ieder een nieuwe invalshoek op de materie hebben. Je zit daarnaast met gelijksoortig denkende professionals bij elkaar, waardoor er veel interactie is. Deelnemers herkennen uitdagingen dan ook bij elkaar en leren niet alleen van docenten, maar ook van elkaar.

Leer van Mark Albers

De boodschap die Mark Albers over wil brengen tijdens zijn opleiding is dat je met kleine stappen veel (potentieel) crimineel misbruik voorkomt. Je bereikt dit echter alleen door stakeholders binnen én buiten jouw organisatie samen te laten werken. Schrijf je direct in voor de opleiding Bibob Coördinator om te leren hoe je dit doet!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: Van de straat naar online – #politie_frans op TikTok

Beluister de podcast met Frans Luijten, social media regisseur bij de politie. Hij deelt hierin zijn …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *