Cursist Bedrijfskundig Zorgmanagement aan het woord

In gesprek met: Katrien Raemdonck, Manager Behandeling, Schakenbosch gesloten jeugdzorginstelling. Katrien volgt de jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

1. De GGZ heeft te maken met veel nieuw beleid en reorganisaties. Heb je wel tijd om een opleiding te volgen?

“Volgens mij is de zorg een sector die steeds in beweging is, binnen de VG/jeugdzorg komen er op korte termijn AWBZ veranderingen aan en de transitie jeugdzorg! Juist in deze veranderende context is het soms raadzaam te investeren in bijvoorbeeld deze opleiding. Het kan helpen bij het vinden van een weg in alle veranderingen en het helpen de koers van je organisatie te bepalen.”

2. Wat is voor jou de reden om de jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement te volgen?  

“Persoonlijk was het praktische management gedeelte voor mij de reden. Ik ben een echte inhoudsdeskundige die de afgelopen jaren daarin de verdieping heeft gezocht. Om me beter te kunnen voorbereiden op mijn veranderende positie was deze opleiding een aanvulling. Naast het goed kunnen beheersen van de inhoud, is het aspect leidinggeven erg belangrijk.”

3. Wat hebben de modules je tot nu toe concreet opgeleverd?

“Enerzijds een stuk praktische kennis ( hoe lees je een jaarrekening, hoe schrijf je een strategisch plan, enz.), anderzijds heb ik gemerkt dat de theorie zorgt voor een verscherpt bewustzijn. Ik sta vaker stil bij de wijze waarop ik met dagelijkse zaken bezig ben. En ik stel mezelf vaker de vraag waarom ik zo handel of een keuze maak.”

 

Heeft u interesse in de jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement? U kunt nu reserveren voor de volgende editie, start 4 november 2013 en/of de nieuwe voorlichtingsmiddagen op 13 mei, 10 juni of 23 september. Neem voor meer informatie contact op met Betty van den Berk.

 

 

Over noweem

Bekijk ook

Drie eigenschappen van succesvol projectmanagement in de zorg

Het aantal projecten in de zorg groeit gestaag, terwijl de context steeds ingewikkelder wordt. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *