Home » Zorg » Eerste proefles ‘Strategisch Management’ – wat een fijne sfeer!

Eerste proefles ‘Strategisch Management’ – wat een fijne sfeer!

 

Op 10 juni hebben we de eerste proefles  ‘Strategisch Management’ gehad. Geïnteresseerden in de opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement die naar de voorlichting komen, kunnen zo even proeven aan de inhoud en de werkwijze tijdens de opleiding. Docent Gert Nap begon meteen op zijn bekende enthousiaste wijze met vragen aan ieder over de strategie en missie van de eigen organisatie. “wat verzamelen we in korte tijd veel informatie!” riep iemand enthousiast. En inderdaad, in no-time stond er een aardige lijst op het bord.

Na de gezamenlijke uitwisseling was het tijd om een zelfstandige opdracht te doen: Breng in kaart welke informatie mbt strategisch management je nodig hebt om straks je jaarplan goed uit te werken. Ieder schreef voor zich en later werd dat in groepjes nog eens aangescherpt. Dat was voor velen een mooie gelegenheid om even kort kennis te maken met andere organisaties.

Op het einde vroeg ik nog aan een deelnemer, hoe hij het vond om weer terug in de ‘schoolbanken’ te zitten. “Heerlijk!” zei hij met een grote glimlach.

Dat zie ik heel vaak terug bij deelnemers aan de opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement. Mensen vinden het heerlijk om de ruimte te hebben om eens echt na te denken. Daar is dan eindelijk rust voor. Op regelmatige basis even weg van de waan van de dag en tijd om een echte strategie uit te denken. Dan komt er ook heel snel, veel kwaliteit naar boven.

Wil jij doorpraten met een deelnemer of een oud-deelnemer aan de opleiding? Ik breng je graag in contact. Bel of mail me: Ank Dierckx, a.dierckx@sbo.nl, 06 22780439

Over noweem

Avatar

Bekijk ook

Commissie Toekomst Zorg Thuiswonende Ouderen: ‘Bouwen, digitaliseren, samenwerken!’

Om de zorg voor thuiswonende ouderen in de toekomst op peil te houden is het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *