PODCAST Richard Voddé | Docent organisatie-ontwikkeling – Opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

De opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement geeft inzicht hoe organisaties in elkaar zitten, welke krachten er spelen en wat je kunt doen om jouw organisatie te helpen de doelen te bereiken. Je krijgt theorie, modellen en inzichten aangereikt om in de eigen praktijk te benutten. Over leiderschap, managementstrategie, marketing en financiën. In mijn onderdeel pas je de stukjes in elkaar.

Hoe een les er uit ziet?

In mijn module geeft ik uitleg over theorieën, bijvoorbeeld die van Mintzberg of Porter. Tijdens de bijeenkomsten met elkaar aan de slag in groepjes van 4-5 man. Op het einde van de module vraag ik mensen om te laten zien welk inzicht ze hebben verworven. Dat gaan ze vaak gebruiken in de praktijk.

Je hersen-spier trainen

Bij alle mensen die deze opleiding volgen gebeurt er veel in het hoofd. Je gaat met de kennis aan de gang, ook als je de volgende dag weer op het werk komt. Je hersenen zijn als het ware een spier die weer in training gaat. Je wordt uitgedaagd om zaken op een andere manier te bekijken. Daarom hebben we ook 2 coaches bij de opleiding die je helpen bij dat proces.

Je omgeving ziet overigens ook dat je verandert. Je gaat andere vragen stellen en je gaat ander gedrag vertonen. Dat komt door je nieuwe inzichten. Je wordt een rijker mens met een hele dosis zelfkennis. Bij de diploma-uitreiking kijkt ieder dan ook zeer tevreden terug.

Beluister de podcast van Richard Voddé | Docent organisatie-ontwikkeling – Opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement:

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

‘Opleiding ‘Jurist in de zorg’ is grondig én breed’

Binnenkort start weer de verkorte opleiding tot jurist in de zorg. Hoofddocent Joris Rijken beschrijft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *