Duurzaamheid als fundamentele waarde binnen het bedrijfsleven

De tijd van duurzaamheid als bijkomstigheid is definitief voorbij. Het is nu een fundamentele waarde voor het bestaansrecht van je bedrijf, aldus Mirjam Kibbeling, docent van de opleiding Regie in de Circulaire Economie. Samenwerken is volgens Mirjam de sleutel tot succes, omdat het alleen met goed vormgegeven samenwerkingsverbanden lukt om tot concrete, schaalbare oplossingen te komen. De opleiding Regie in de Circulaire Economie leert je om jouw circulaire beleidsdoelstellingen te implementeren met de focus op waarde voor alle stakeholders. Jouw organisatie is hierdoor klaar voor de toekomst en draagt bij aan de circulaire economie en duurzaamheid!

Het belang van de circulaire economie en duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk om toekomstbestendig te zijn als bedrijf, omdat consumenten hier steeds bewuster mee omgaan, maar ook om mee te bewegen met maatschappelijke ontwikkelingen. Het IPCC-rapport laat namelijk zien dat we de gestelde klimaatdoelstellingen in het klimaatakkoord niet bereiken als we op deze manier doorgaan. Sterker nog, de uitstoot van broeikasgassen blijft nog steeds groeien. Het is dus echt tijd voor actie als we de klimaatdoelstellingen willen bereiken. Het is daarbij belangrijk om bij jezelf te beginnen, dat is de weg naar daadwerkelijke impact, verandering en duurzaamheid.

Hoe creëer je binnen jouw organisatie impact in de circulaire transitie?

Mirjam Kibbeling, samenwerksmid bij STILWERKT, lector Publieke Inkoop bij vijf hogescholen en docent bij SBO, zegt dat de noodzaak van verandering goed voelbaar is. Consumenten en organisaties zijn zich ervan bewust dat ze een bijdrage moeten leveren aan de circulaire economie, maar hoe doe je dat? Mirjam zegt dat samenwerken cruciaal is om flexibele ketens te bouwen, bestaande uit een betekenisvol netwerk van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Deze samenwerkingsverbanden maken het mogelijk om goede ideeën uit te werken en te ontwikkelen tot een oplossing. De eerste stap richting het behalen van de klimaatdoelstellingen is dus om de kwaliteit van samenwerken te verbeteren, om zo duurzame resultaten te behalen met minder gedoe.

Realiseer de transitie naar een circulaire economie door samen te werken

Je weet dat duurzaamheid belangrijk is en dat samenwerken hierin een cruciale rol speelt, maar je weet wellicht niet hoe je dit toepast in jouw organisatie. De opleiding Regie in de Circulaire Economie biedt dan uitkomst! Je krijgt tijdens deze opleiding concrete handvaten en vakinhoudelijke informatie om jouw bijdrage aan duurzaamheid te kunnen leveren, denk hierbij aan:

  • Circulair leiderschap gebruiken als schakel in de transitie naar duurzame impact.
  • Oplossingen organiseren en implementeren in een ketensamenwerking met stakeholders.
  • De werking en financiering van circulaire businessmodellen.

Je leert hierdoor om kansen te zien en deze om te zetten in concrete initiatieven die daadwerkelijk van de grond komen. Daarnaast leer je om circulaire processen te realiseren die duurzaamheid bevorderen binnen de volledige waardeketen. De opleiding is dus écht van waarde voor jouw organisatie en de circulaire economie!

Kies voor een bedrijfsopleiding

Samenwerken om impact te realiseren in de circulaire transitie vergt draagvlak binnen jouw organisatie. Je krijgt alle neuzen dezelfde kant op door circulair leiderschap te tonen en samen te werken aan een duurzame toekomst en een circulaire economie. Het is dan ook aan te raden om samen met jouw collega’s een Incompany-training te volgen. Iedereen is hierdoor op de hoogte van het belang van duurzaamheid en kent het pad naar daadwerkelijke impact en verandering. Neem contact op met Bence Berki door te bellen naar +31 40 29 74 980 of stuur een e-mail naar bence.berki@euroforum.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe kun je duurzame energie opwekken onder de Omgevingswet?

Het wordt erg lastig om de klimaatdoelstellingen van 2050 te halen. Politieke beleidsontwikkelingen zetten namelijk …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *