Woningcorporaties bieden extra service met wasserette

In 2010 opende Miele in samenwerking met woningcorporatie Stadswonen een zogeheten  Laundrette. Deze inpandige wasserette is gevestigd in Cité, het gebouw van Stadswonen op de Kop van Zuid in Rotterdam. Een bijzonder woon- werkproject voor (internationale) studenten, afgestudeerden en startende ondernemers.

Laundrette

In de Laundrette hebben bewoners van Cité Rotterdam de mogelijkheid om met een persoonlijke Laundrette-kaart te wassen in een gemeenschappelijke ruimte met kwalitatief hoogwaardige was- en droogapparatuur. Uniek aan het concept is het online reserveringssysteem en het bijbehorende digitale betalingssysteem. Bovendien biedt het concept de mogelijkheid een herinnerings-sms te sturen, zodat de bewoner zijn reservering niet kan vergeten en een melding krijgt wanneer zijn was klaar is. De wasprogramma’s zijn speciaal aangepast aan de wensen van de studenten en starters, waarbij de wasmiddelen automatisch worden gedoseerd. Dit zorgt voor een schone ruimte, uitstekende wasresultaten en een optimale bescherming van de kleding en het milieu. In de prijs zijn per wasbeurt de energiekosten verrekend, waardoor de gebruiker de kosten eerlijk krijgt doorberekend.

Met het inzetten van de juiste apparatuur is het mogelijk het energieverbruik, het zeepverbruik als het waterverbruik zo laag mogelijk te houden. Dit zorgt voor voordeel voor de woningcorporatie én de bewoners. Om de woningcorporatie nog extra te ontzorgen beheert de wasmachinefabrikant de apparatuur en zorgt voor de communicatie met de bewoners. Corporaties kunnen met de Laundrette een extra service bieden aan de consument.

Een Laundrette is uitermate geschikt voor gebouwen met studio’s en appartementen voor studenten of starters. Een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners de mogelijkheid hebben op een gemakkelijke manier de was te doen. De Laundrette kan als concept ook worden uitgebouwd tot een sociaal trefpunt.

Meer informatie:

Wim Zwartkruis
Miele Professional
De Limiet 2, 4131 NR Vianen
Telefoon: (0347) 37 88 83
Telefax: (0347) 37 84 29
E-mail: professional@miele.nl
Internet: www.miele-professional.nl

Het Nationaal Symposium Woningcorporaties

Woningcorporaties zijn onderhevig aan grote veranderingen door de wijzigingen van de wet. Dit brengt veel verschillende taken, flexibiliteit en benodigde kennis met zich mee. Weet u precies wat er van u verwacht wordt en hoe u hier het beste aan kunt voldoen? Het Nationaal Symposium Woningcorporaties geeft antwoord op deze vragen! Bekijk het programma voor meer informatie.

Over Layla Orsouw

Bekijk ook

Hoe kun je duurzame energie opwekken onder de Omgevingswet?

Het wordt erg lastig om de klimaatdoelstellingen van 2050 te halen. Politieke beleidsontwikkelingen zetten namelijk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *