“Leren presteren met ICT”

Door SMS implementation engineers

 

Organisaties moeten tegenwoordig voortdurend veranderen en innoveren om competitief te blijven. Nieuwe technologieën (Apparaten & Applicaties), of werkwijzen (bedrijfsprocessen & communicatie) maken dat ook mogelijk, maar dit vraagt ook om medewerkers die deze technologieën en werkwijzen willen en kunnen benutten (adopteren)!

Meer dan 50% van wat we leren, leren we op de werkplek! (Diverse surveys en onderzoeken hebben dat onafhankelijk van elkaar aangetoond). Van medewerkers wordt verwacht dat ze de nieuwe technologieën en werkwijzen snel effectief en efficiënt leren gebruiken en organisaties moeten dat faciliteren, ondersteunen en ervoor te zorgen dat het ook gebeurt!  (=organiseren van leren).

Wij weten als gespecialiseerde speler op de markt als geen ander dat ICT implementaties altijd gepaard gaan met nieuwe kennisontwikkeling, kennisdeling, met de vraag naar kennisborging, de wens om getraind te worden en de roep om ondersteuning op de werkvloer. We hebben voor elk van deze aspecten bewezen oplossingen die we geïntegreerd in een leeromgeving inzetten en die we tijdens het project in alle fasen zorgvuldig en geïntegreerd opbouwen, ontwikkelen en beheren.

Onze visie?

De medewerker regelt zijn eigen leren, op de werkplek, onderweg of thuis en of dat nu via pc, laptop, ipad, tablet of mobiele telefoon gaat, de organisatie verzorgt de randvoorwaarden zoals, elearning, toetsen, video’s blogs, wiki’s, een DMS en een LMS. Maar ook “face to face” communicatie met een mentor, coach, trainer of je baas!

In onze visie ondergaat iedere medewerker die geconfronteerd wordt met een technologische of organisatorische verandering een persoonlijk verander proces. Een grote ICT implementatie vormt daarmee vaak duizenden individuele verander processen. Daarom zorgen wij ervoor met inzet van bovengenoemde oplossingen dat we gelijktijdig grootschalig én heel persoonlijk deze veranderprocessen actief begeleiden. Zodat de belangrijkste slagingsfactor van de vaak aanzienlijke ICT investeringen – de mate waarin de medewerkers uiteindelijk effectief hun werk kunnen doen met het systeem en daarmee de beoogde resultaten behaald –  wordt gerealiseerd.

Samenvatting van de presentatie “Integrale ondersteuning van leren en werken”

Deze presentatie is gehouden tijdens het e-Learning Event 2013

In onze presentatie hebben we toegelicht hoe we principes van Kennismanagement en Leercompetenties in een “Kennisleermodel” hebben geïntegreerd. Dat kennisleermodel wordt ondersteunt met een SMS “Kennisleersysteem”. Dat systeem maakt eigentijdse eLearning, context sensitieve in-applicatie Help, multimediale documentatie en leermanagement vanuit een bron mogelijk!

Waarom hebben we deelgenomen en wat vonden we ervan?

Deelname kwam vooral voort uit de behoefte onze visie en werkwijze aan een breed publiek kenbaar te maken. eLearning is daar een zeer belangrijk onderdeel van. Onze eigen presentatie opzetten en verzorgen en de presentaties van experts en collega’s volgen, was vooral erg inspirerend!

Over SMS implementation engineers

SMS staat voor leren presteren met ICT. En we bedoelen dan vooral dat we ICT technologie inzetten als hulpmiddel om samen met onze klanten hun strategische bedrijfsdoelen en -resultaten te realiseren. Daarvoor is adoptie van nieuwe technologieën (apparaten en applicaties) en werkwijzen (bedrijfsprocessen en communicatie), in effectieve combinatie met traditionele, beproefde middelen en methoden, in te zetten om de ICT investeringen van onze klanten optimaal te benutten door middel van hun medewerkers.

Meer informatie?

Kijk op www.smsnet.nl of www.upk-elearning.nl

 

 

Over

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *