Podcast: AI bij Saxion: sAxI als AI-studiecoach voor studenten

Annemieke Bosshardt is de dagvoorzitter van de SBO Onderwijs toetscongressen. Daarnaast is ze eigenaar van Zeg het helder – pen & podium voor goed onderwijs, programmamanager Toetsing & AI bij Hogeschool Saxion en adviseur/trainer examencommissies en auditoren.

Annemieke heeft samen met haar Saxion-collega’s meegedaan aan de UT-Hackaton over AI in het onderwijs en won de eerste prijs. Saxion heeft subsidie aangevraagd om dit winnende idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het winnende concept vanuit de Hackaton heet: sAxI, een AI-studiecoach voor studenten van Saxion. Daarnaast maakte Annemieke in een vroeg stadium al het beleidsplan voor Saxion over het gebruik van generatieve AI. In deze podcast geeft ze antwoord op de volgende vragen:

  • Meteen vanaf de opkomst van generatieve AI ben je hierin gedoken. Wat was het dat je meteen interesseerde in deze ontwikkeling?
  • Bij Saxion schreef je het beleidsplan voor het gebruik van generatieve AI. Welke stelling hebben jullie hierbij ingenomen?
  • Nu gaan jullie een tool voor studenten ontwikkelen. Kun je me meer vertellen over wat er precies ontwikkeld gaat worden?
  • Krijg je collega’s daarin goed mee? Of heb je daar nog adviezen voor?

Beluister de podast:

Over Dorien Rijkers

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *