Rekentoets verplicht op MBO, maar docent kan zelf vaak niet goed rekenen

NOGBron: Nationale Onderwijsgids

Uit een rapport van belangenvereniging Jongeren Organisatie voor Beroepsonderwijs blijkt dat mbo-docenten zelf vaak niet goed kunnen rekenen. Dit terwijl er nu een verplichte rekentoets is voor de leerlingen op het mbo. Voor de docenten zou er nu nog te weinig begeleiding en ondersteuning zijn. Dit meldt BNR.

Er zijn nu geen docenten op het mbo die alleen maar rekenen geven op school. Voorzitter van de belangenvereniging, Michiel Steegers, vindt dit maar raar. “Als je nu zegt dat iedereen verplicht die rekentoets moet gaan maken, dan is het wel handig om een rekendocent in huis te hebben.” Uit het onderzoek blijkt dat het gebrek aan rekenkennis bij de docenten op het mbo komt, omdat er nu nog te weinig begeleiding en ondersteuning is voor deze docenten. De docenten hebben hierdoor zelf nog niet alle kennis in huis. Daar moeten we mee aan de slag, zegt Steegers.

De voorzitter benadrukt dat er ook scholen zijn waarbij goede begeleiding wordt gegeven en de docenten de tijd krijgen om het rekenen goed voor te bereiden. “Dan lukt het ook, dus het hoeft niet per se dat een docent alleen rekenen geeft, maar het zou kunnen”, aldus Steegers.

 

Opleiding Rekencoördinator 

Zorg voor kwalitatief goed rekenonderwijs op uw school!

Tijdens de opleiding Rekencoördinator brengt u aan de hand van huiswerkopdrachten uw schoolsituatie in kaart (analyse). U geeft per onderdeel aan hoe de huidige situatie is, wat u daar van vindt en waarom u dat vindt. Vervolgens trekt u bij elk onderdeel een conclusie: wat zou er in uw ogen nog gedaan moeten worden op dit terrein / onderdeel. Dit geheel mondt uit in een plan van aanpak voor komende jaren: een meerjarenplan.

Bekijk het programma

Over Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. NOG is het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal op de Nationale Onderwijsgids.

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *