Samenwerking voor meer Big Data in hoger onderwijs

NOGBron: Nationale Onderwijsgids

De kennis over big data moet in Nederland meer samen gebracht worden. Met dit doel voor ogen slaan universiteiten, hogescholen en het bedrijfsleven de handen ineen; ze hebben de Big Data Alliance opgericht. Meer big data in opleidingen is onderdeel van het plan van de alliantie. Dit meldt de NOS.

Volgens initiatiefnemer Marc Salomon wordt de kennis op gebied van big data momenteel niet genoeg samengebracht. De alliantie gaat zich hier voor inzetten. Dit moet onder meer gebeuren door de komende jaren meer aandacht te besteden aan big data op universiteiten. De Big Data Alliance wil zelfs zo ver gaan dat over drie tot vijf jaar Nederland leidend is in de wereld op het gebied van big data. 
 
De alliantie wil ook dat er in opleidingen meer aandacht komt voor de gevolgen van big data. Een essentieel onderdeel van big data is namelijk de informatie van gebruikers. Big data heeft daarom gevolgen voor de privacy. De impact van big data op de maatschappij en op de privacy van mensen moet in opleidingen aan bod gaan komen. Solomon: “Ik vind dat studenten die bijvoorbeeld informatica studeren niet alleen moeten weten of het technisch kan, maar ook of de maatschappij er wel mee akkoord gaat. De studenten zouden om dit te leren lessen recht en ethiek moeten krijgen.”
 

Meer weten over Big Data in het hoger onderwijs? 

Kom naar het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs! 

logo marcomBig Data in het onderwijs is een van de onderwerpen die centraal staat tijdens het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs. Big Data biedt de mogelijkheid om beter inzicht te krijgen in de voorspellende factoren van studiesucces bij de voorlichting en het intakegresprek. Maar welke data heb je nodig en hoe zit het precies met de privacy van leerlingen? Kom het allemaal te weten tijdens het congres en leer hoe je Big Data implementeert in jouw hbo-instelling of universiteit!

Bekijk het programma van het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe voldoe je aan de vernieuwde NIS2-wetgeving omtrent informatiebeveiliging?

Informatiebeveiliging moet door nog meer organisaties aantoonbaar geborgd worden sinds de introductie van NIS2-wetgeving. Eberly …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *