Studenten steeds vaker in beroep tegen beslissingen van opleiding

NOG logoBron: Nationale Onderwijsgids

Uit rondgang van NOS op 3 blijkt dat studenten steeds vaker in beroep gaan tegen beslissingen van hun opleiding. De studenten protesteren vooral tegen hun cijfer of een negatief bindend studieadvies (BSA) bij het College van Beroep voor de Examens. De stijging zou deels te verklaren zijn doordat studenten sneller moeten studeren en zich daardoor aan elke strohalm vastklampen, denken de hogescholen en universiteiten. Dat meldt NOS op 3.

“Elk cijfer is nu van belang. Studenten moeten sneller studeren en er is meer druk. Dus als je nog maar een paar studiepunten nodig hebt voor je BSA, vecht je dat sneller aan”, verklaart Job Buiting van de Landelijke Studenten Vakbond. Studenten die het bijvoorbeeld niet eens zijn met hun cijfers, vrijstellingen of BSA, kunnen tegen een beslissing van de examencommissie beroep aantekenen bij het College van Beroep voor de Examens. Na het beroep wordt een laatste poging gedaan om er samen uit te komen, wanneer dit niet lukt vindt er een zitting plaats waarbij het college uitspraak doet. Weinig studenten blijken uiteindelijk gelijk te krijgen van het College. De meeste zaken worden zelfs nog voor de hoorzitting ingetrokken of geschikt. 

Meer informatie?

Wilt u inzicht in alle actuele taken en ontwikkelingen? Of wilt u de samenwerking binnen uw examencommissie verder versterken? Bekijk dan één van onze examencommissie cursussen.

Meer informatie

Over Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. NOG is het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal op de Nationale Onderwijsgids.

Bekijk ook

Goed teamwerk komt in veel organisaties niet tot stand

Het fenomeen ‘team’ is toe aan een grondige revisie, want de meeste teams die ‘team’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *