Wiskundedocenten probeerden PVD te misleiden over de rekentoets

NOG logoBron: Nationale Onderwijsgids

Tien wiskundedocenten van negen verschillende middelbare scholen wilden proberen om de rekentoets verplicht te maken. Hiervoor probeerden de docenten om de PvdA te misleiden. Zo zeiden de docenten in 2014 in een brandbrief aan Kamerlid Jadnanansing dat de toetsen op hun scholen veel beter werden gemaakt dan in de rest van het land, omdat het rekenonderwijs er goed werd gegeven. Dat meldt de Telegraaf.

In eerste instantie liet Jadnanansing zich bedotten door de lobby. Pas in oktober, toen bleek hoe slecht de toets gemaakt was op met name het havo en vmbo, trok de PvdA haar steun voor de rekentoets in. Daardoor is er voorlopig geen politiek draagvlak voor de toets. Uit onderzoek van de Telegraaf blijkt dat de resultaten van de negen middelbare scholen helemaal niet veel beter waren dan de rest van het land. In sommige gevallen zouden de scholen zelfs onder het landelijke gemiddelde hebben gescoord.

De rekentoets zou meetellen voor het diploma. Wanneer een leerling een onvoldoende haalt op de toets, mag de leerling geen eindexamen doen. Als de rekentoets vorig jaar al van meetelde voor het diploma zouden vele duizenden extra leerlingen gezakt zijn. 

Wilt u zorgen voor kwalitatief goed rekenonderwijs op uw school?

Met behulp van de Opleiding Rekencoördinator VO/MBO kunt u een een professionaliseringsslag maken in uw rekenonderwijs!

Lees meer

Over Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. NOG is het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal op de Nationale Onderwijsgids.

Bekijk ook

Ben jij een goede docent?

Wat doet een goede docent anders? Wat vinden leerlingen belangrijk? Met een aantal praktische tips om een betere docent te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *