Wat is de impact van digitale middelen op jouw werk?

Digitale middelen beïnvloeden en bepalen hoe jij jouw werk doet. Het is dan ook steeds belangrijker om duidelijke afspraken te maken over hoe je deze middelen gebruikt én hoe je dat op een leuke manier doet. Sicco de Ree, trainer en coach bij Sicco.frl, vertelt in dit artikel meer over de gevolgen van digitalisering en over het belang om mee te gaan in deze digitale verandering.

Digitale middelen komen steeds vaker terug in jouw werk

De kans is groot dat jouw werk sterk is veranderd door de introductie van digitale middelen. Processen die je vroeger zelf deed, gebeuren steeds vaker digitaal. Je denkt hierbij bijvoorbeeld aan werken met programma’s voor online vergaderingen of werken op een desktop in de cloud. Deze digitale middelen bieden kansen in jouw werkveld, maar dan moet je er wel goed mee omgaan. Dit is een uitdaging, zeker door de snelheid waarmee deze ontwikkelingen elkaar opvolgen.

De mogelijkheden van digitalisering

Sicco stelt dat digitale middelen een belangrijke rol spelen in de samenleving van de toekomst. Het stelt ons in staat om makkelijker en vaker met elkaar in contact te komen. Je kunt daarnaast hybride werken, een combinatie van op kantoor en thuis. Natuurlijk blijven fysieke bijeenkomsten belangrijk, maar de uitwerking kan digitaal. Je bent zo in staat om flexibeler jouw tijd in te delen, wat het werkgeluk en de efficiëntie ten goede komt.

Ontwikkel mee met de digitale transformatie

Ik merk de digitale transformatie in mijn eigen netwerk, de mensen waarmee ik spreek. Het is een mooie ontwikkeling in mijn ogen”, aldus Sicco de Ree. Het is hierbij belangrijk om mee te ontwikkelen met de transformatie, om digitaal meesterschap te realiseren. Het is onvermijdelijk dat je steeds meer digitale middelen gebruikt in jouw werk- en privéleven. Je moet jouw vaardigheden om met deze middelen te werken dan ook ontwikkelen.

Ontwikkel jouw moderne vaardigheden

Wil jij jezelf en jouw vaardigheden blijven ontwikkelen? Schrijf je dan in voor Jaar Lang Leren 2023 van SBO! Je leert tijdens tien online masterclasses, waarvan twee door Sicco de Ree, over toekomstgerichte vaardigheden voor de publieke sector. Je kijkt alles tot 31 december 2023 terug, waardoor je geen masterclass mist! Je krijgt dit alles voor maar € 499,-, dus schrijf je direct in!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe beïnvloed vergrijzing woningbouwprojecten?

Woningbouwprojecten worden steeds vaker in samenspraak met bewoners gerealiseerd. De vraag naar woningen is vanuit …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *