Hoe helpt voorbereiding om de veiligheid van gebouwen te borgen?

Een goede voorbereiding is het halve werk, jij weet dit als veiligheidsexpert als geen ander. Je doet er dan ook goed aan om je voor te bereiden op allerlei verschillende scenario’s wanneer jij de veiligheid van jouw gebouwen wilt garanderen. De vraag is echter hoe je dit doet wanneer je te maken hebt met onverwachte incidenten. Roelf Pot, adviseur bij CrowdProfessionals B.V. en docent van de opleiding Veiligheid van Gebouwen, vertelt je meer in deze blog.

Waarvoor is een gedegen voorbereiding nodig?

Wil jij de veiligheid waarborgen van de personen in en rondom jouw gebouwen? Begin met een goede voorbereiding. Roelf zegt hierover: “steeds meer verantwoordelijken zijn hun gebouwen aan het voorbereiden op een eventuele nieuwe coronapandemie. Indien er een nieuwe golf aankomt, wil jij dat iedereen in jouw gebouwen niet alleen veilig is, maar zich ook veilig voelt. Het is dan ook goed te begrijpen dat jij jouw gebouwen hierop wilt voorbereiden. Voordenken, noem ik dat.

Hoe bereid je jouw gebouwen voor?

Roelf stelt dat een goede voorbereiding het beste medicijn is tegen onverwachte maatregelen die jouw bedrijfsvoering beïnvloeden. In het geval van een nieuwe coronapandemie bereid jij jouw gebouwen voor door na te denken over de bezoekersstromen. Je denkt hierbij aan capaciteitsberekeningen in het algemeen en doorstroming in de trappenhuizen. Een plan dat deze onderwerpen omvat maakt jouw gebouwen veiliger in het geval van meerdere incidenten, niet alleen een nieuwe coronapandemie. Je denkt hierbij aan brand, een aardbeving of stroomuitval.

Draag zorg voor een veilig gebouw

Je kunt meer dan genoeg voorbeelden noemen van gebeurtenissen waarbij de veiligheid van gebouwen, en daarbij ook de personen erin en rondom, in het gedrang kwam. Je leest het bijna elke dag in de media. Een goede voorbereiding had rampen kunnen voorkomen en daarbij levens kunnen redden. Het is dan ook belangrijk om gebouwveiligheid te waarborgen. Wil jij weten hoe je dit doet? Schrijf je dan in voor de opleiding Veiligheid van Gebouwen van SBO! Je leert dan aan welke veiligheidswetten jouw gebouw moet voldoen, hoe je bouwkundige risico’s kunt herkennen en hoe je kunt voorbereiden op deze risico’s.

Ontvang praktische tips

Wil jij de veiligheid van jouw gebouwen garanderen aan de hand van praktische tips? Kies dan voor de opleiding Veiligheid van Gebouwen! Bezit jij meerdere panden en wil je daarom meerdere experts opleiden? De opleiding is ook volledig op maat als Incompany-traject te volgen. Je krijgt dan praktische informatie die direct toepasbaar is in jouw situatie!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: Het LinkedIn van de misdaad

Beluister de podcast met Dr. Henk Ferwerda, criminoloog en inhoudelijk directeur, Bureau Beke. Gepromoveerd op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *