Wat is de grootste bedreiging voor de continuïteit van uw organisatie?

Er zijn continue veranderende omstandigheden die van invloed kunnen zijn op de strategie van uw bedrijf. Politieke besluitvorming, snel veranderende omstandigheden in de markt en klantgedrag hebben invloed op uw bedrijfsstrategie. Maar er zijn ook een aantal hele recente ontwikkelingen die van invloed zijn;

  • Klimaatdiscussie
  • Gele hesjes beweging
  • Metoo

Bedrijfscultuur is bepalend

Iedere organisatie heeft een strategie, maar om deze strategie te bereiken moet de bedrijfscultuur in uw organisatie kloppen. Uw bedrijfscultuur moet namelijk een reflectie zijn van de normen en waarden van uw organisatie, kijkend naar recente omstandigheden. Ik leg dit graag uit a.h.v. de eerder benoemde recente ontwikkelingen:

  • Klimaatdiscussie: wanneer in de strategie van uw bedrijf is opgenomen dat u een klimaatbewuste organisatie wilt zijn, is het belangrijk dat uw medewerkers bijvoorbeeld papier en andere kantoorbenodigdheden recyclen.
  • Gele hesjes beweging: ontstaat vaak vanuit groepsdruk en onvrede over o.a. verlaging van pensioenleeftijd
  • De Metoo beweging is ontzettend snel op gang gekomen en wanneer u een goede bedrijfscultuur heeft, zullen medewerkers elkaar bijvoorbeeld aanspreken op ongewenst gedrag.

Maar hoe zorgt u nu voor een goede bedrijfscultuur?

In de opleiding Business Continuity & Resilience management leert u welke rol governance, leadership, change en cultuur spelen bij business continuity. Hierdoor kunt u uw organisatie veerkrachtig en weerbaar maken om effectief te reageren op een crisissituatie zodat de continuïteit van uw bedrijfsvoering niet in het geding komt.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Nieuwe regeling voor vergoeding kosten drugsafvaldumping

Particulieren met schade op hun terrein door illegaal gedumpt drugsafval krijgen dankzij een nieuwe regeling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *