Gratis Webinar ‘Coronacrisis en het noodrecht’ – Dinsdag 31 maart – 10:00 tot 11:00 uur – Noodrecht-specialist mr. Adriaan J. Wierenga
De verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) brengt heel veel vragen met zich mee van diverse aard. Ook juridische.
Wie trekt aan de touwtjes in deze coronacrisis? Is dat de Minister voor Medische Zorg of zijn dat de voorzitters van de veiligheidsregio’s?
En wat is de rol van de burgemeesters? Er zijn immers al tal van noodverordeningen uitgevaardigd. En wat is een noodverordening eigenlijk?
Wie heeft op welke grond de bevoegdheid om bijeenkomsten en evenementen te verbieden? Wie heeft de bevoegdheid om scholen te sluiten, restaurants, fitnesscentra, speeltuinen, parken en stranden? Wat is de reikwijdte van deze besluiten? En hoe wordt hieraan uitvoering gegeven?
En ten slotte, wat als de regering zou overgaan tot een totale lockdown. Hoort daar ook een noodtoestand bij?
In het gratis webinar ‘Coronacrisis en het noodrecht’ gaat noodrecht-specialist Adriaan Wierenga in op o.a. deze vragen. Sinds het uitbreken van de crisis ontving en ontvangt hij honderden vragen van onder meer burgemeesters, veiligheidsregio’s, provincies en burgers. Wierenga adviseert daarnaast het ministerie, de politie en het landelijk veiligheidsberaad. In dit webinar zal hij zoveel mogelijk van de meest prangende vragen beantwoorden.
Registreer hier voor het gratis webinar – Dinsdag 31 maart 10:00 tot 11:00 uurMeer weten?
- Op www.openbareorde.nl lees je de laatste ontwikkelingen waarover prof. mr. J.G. Brouwer en mr. A.J. Wierenga schrijven.
Doe na de zomer je kennis weer op over deze onderwerpen:
- Tijdens de opleiding Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid leer je een lokaal integraal veiligheidsbeleid opstellen voor jouw gemeente.
- Tijdens de cursus Wet- en regelgeving in Openbare Orde en Veiligheid leer je van experts wat de (nieuwe) wetten op openbare orde en veiligheid betekenen voor jouw uitvoeringspraktijk.
- Tijdens de cursus APV & Bijzondere Wetten leer je welk juridisch instrumentarium je tot jouw beschikking hebt om de leefbaarheid en veiligheid in wijken en buurten te waarborgen.
- Tijdens de opleiding Integraal toezichthouder handhaving leer je hoe je het toezicht en de handhaving organiseert in jouw gemeente.
- Tijdens de cursus Bestuursrechtelijk handhaven leer je hoe je misstanden in jouw gemeente voorkomt dan wel bestrijdt.
- Tijdens de cursus Crisismanagement in de praktijk leer je hoe jij je voorbereidt op een mogelijke crisis of ramp die zich kan voordoen.