Mensen helpen zelf graag mee als het hen gezond kan houden

Wij interviewden Maarten den Braber, Founder van Quantified Self Europe, en vroegen hem naar zijn ervaring met Mobile Healthcare. Ook geeft Maarten zijn visie over de toekomst van ehealth en zijn mening over het Mobile Healthcare Congres & iZone dat dit jaar in oktober plaats zal vinden. 

Bekijk het interview 

Transcript van het interview 

Wat doet Quantified Self Europe met Mobile Healthcare?

Nou, wij kijken voornamelijk eigenlijk naar wat mensen individueel zelf al doen. Op welke manier verzamelen zij data en hoe gebruiken ze dat eigenlijk om hun specifieke problemen op te lossen. Dus wij kijken naar voorbeelden. We zijn een community van mensen, die dat doen, die brengen we bij elkaar met conferenties, met meet-ups en laten eigenlijk zien, dat mensen zelf al heel veel kunnen tegenwoordig. Dat ze ook vaak zelf het beste weten wat voor problemen ze nu eigenlijk willen oplossen en ze maken tegenwoordig gebruik van allerlei mogelijkheden, die worden geboden: technologie, de kennis van andere mensen. Dus er gebeurt al heel veel waarvan we eigenlijk onder de aandacht brengen en hoe het gebeurt. Daarnaast geef ik organisaties ook advies over hoe zij dat kunnen inzetten binnen hun bedrijf om het anders in te richten of om er slim gebruik van te maken.

Hoe ziet Quantified Self Europe de toekomst van Mobile Healthcare?

De droom, zou je kunnen zeggen, is dat je een persoonlijk antwoord kunt geven op een persoonlijke vraag. Vaak wordt er een antwoord gegeven op een vraag, die heel groot is of we gaan er vanuit dat heel veel mensen gelijk zijn terwijl iedereen individuele of specifieke vragen heeft, specifieke dingen wil weten of juist al zelf heel veel meebrengt, omdat je al heel veel weet van je eigen situatie. Dus dat we daar rekening mee leren houden en dat we dus relevant zijn, dat het klopt en dat het voldoet aan wat mensen eigenlijk willen en waar ze echt meegeholpen zijn en dat is een combinatie van wat iemand anders voor je kan doen, bijvoorbeeld een dokter of misschien is dat een andere partij buiten het ziekenhuis, buiten de zorg en wat je zelf kunt doen, wat je zelf weet, wat je zelf wilt doen. Mensen zijn vaak heel enthousiast, willen zelf echt meehelpen als het hun zelf ook beter kan maken of gezonder kan houden. Dus die twee bij elkaar brengen.

Wat vindt u van het Mobile Healthcare Congres?

Nou, het heeft zeker nut om te horen, dat er al heel veel gebeurt en vooral dat er dingen gebeuren die niet per se sciencefiction zijn, dus het gaat niet alleen om wat er bijvoorbeeld technologisch mogelijk is. Het gaat ook om hoe mensen dat inzetten. Dus een verhaal horen van mensen over hoe dat daadwerkelijk wordt toegepast, maakt het veel tastbaarder, maakt het ook duidelijker waar de pijn zit, die mensen proberen op te lossen, zodat of je nou aan de kant zit van de oplossers, bied je technologische oplossingen of aan de kant van zorgverleners of misschien ben je zelf patiënt, dat het duidelijk is dat er een behoefte is, maar dat er ook gewerkt wordt aan relevante oplossingen, die voor jou helpen je werk of je probleem zo goed mogelijk aan te pakken.

mobile health header2 660px

Meer weten over Mobile Health en eHealth toepassingen? Kom naar het Mobile Healthcare Congres & iZone op 8 oktober 2015 en ontmoet meer dan 500 spelers uit de mHealth value chain! Bekijk het programma.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Kabinet: investeren in crisis- en toekomstbestendige zorg

Dinsdag 15 september jl. is de miljoenennota en rijksbegroting bekend gemaakt. Onderstaand staan de belangrijkste …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *