Ontwikkel uzelf als zorgmanager

Wilt u zich verder ontwikkelen als zorgmanager? Met de Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement stoomt u zich in 1 jaar klaar voor de hogere functies in de gezondheidszorg. U krijgt de kennis en inzichten om dagelijkse incidenten te vertalen naar strategisch beleid. 360 zorgmanagers gingen u voor!

Om u een goed beeld te geven van de opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement interviewden wij enkele oud deelnemers. Zij delen hun visie en ervaringen, en vertellen wat u allemaal leert tijdens de opleiding.

Kun u iets noemen wat u concreet heeft kunnen toepassen uit de opleiding? Wat heeft dat opgeleverd/verbeterd?

Kimja Schouten, gen. consulent: Ik heb vooral erg veel over mijzelf geleerd. De reflectie op mijzelf en mijn eigen handelen. Ik begrijp nu beter waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Uiteraard heb ik veel praktische dingen geleerd zoals begrotingen lezen en begrijpen, een jaarplan maken, door middel van tabellen risico’s in kaart brengen. En prioriteiten stellen. Ook zie ik nu scherper hoe dingen gebeuren en ontwikkelen. Ik doorzie processen makkelijker en kan er soepeler op anticiperen.

Lieke Hollegie, adviseur kwaliteit en beleid bij Vivium Zorggroep: Financieel management heeft me wel handvatten gegeven voor de praktijk. Vooral over de begroting, kost prijzen en de jaarrekening. Wat heeft dat opgeleverd/verbeterd? Door het volgen van de opleiding krijg je inzicht. Het is leuk om vanuit de verschillende invalshoeken bezig te zijn.

Joke Mintjes, teamleider bij Groene Hart Ziekenhuis: Ik vond de module financieel management een verrijking voor mij die voor mij van toepassing was in mijn functie.

Manel Verbruggen, hoofd radiologie bij St. Antonius Ziekenhuis:  Alle facetten bij het aansturen van mijn afdeling hebben meer inhoud gekregen voor mij doordat ik de opleiding heb gedaan. Het product wat ik afleverde voor logistiek, zorgde voor extra FTE, een kleine verbouwing en apparatuur aanschaf zodat de capaciteit werd vergroot van 3 naar 4 kamers.

Heb je de samenwerking met andere deelnemers als positief ervaren?

Lieke Hollegie: De samenwerking met de andere deelnemers ervaar ik als zeer positief. Het was een leuke groep mensen waar ik veel van heb geleerd. Het is een gevarieerde groep, maar wel allemaal uit de zorg. Goed en leerzaam om met elkaar kennis en ervaringen te delen.

Kimja Schouten: De interactie met anderen is goud waard. Juist de ervaringen en situaties van anderen zijn bijzonder leerzaam. Elkaar helpen maar ook elkaar kritisch bevragen is van grote meerwaarde!

Manel Verbruggen: Samenwerking was top. dat zat hem overigens in vooral morele en emotionele steun. Het werken in groepjes was zeker ook waardevol en leuk. Echter ben ik van mening dat een andere benadering vanuit het onderwijs veel meer van deze samenwerking kan maken, kijk bijvoorbeeld naar de samenwerking in Probleemgestuurd onderwijs of het concept van de middelbare school UNIC in Utrecht met maatjescirkels.  Het heeft vooral nieuwe vrienden opgeleverd en steun buiten je werk, dus een sociaal netwerk.

Joke Mintjes: Samenwerking met de deelnemers vond ik zinvol omdat je ook kennismaakt met andere aspecten uit de gezondheidszorg. Iedere deelnemer had een andere werkgever en ook gaf leiding in andere zorginstellingen.

Wat is je volgende stap na deze opleiding?

Manel Verbruggen: Ik ben aan het oriënteren wat mijn volgende stap zou kunnen zijn. De huidige ICT ontwikkelingen trekken enorm en reeds heb ik leuke contacten gevonden. 

Kimja Schouten:  Een nieuwe baan! Ik ga als leidinggevende in een ander ziekenhuis beginnen. Ik kijk er naar uit en ga er met frisse en volle energie beginnen!

Lieke Hollegie: Ik wil in de toekomst nog wel een coach opleiding volgen.

Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze opleiding en wilt u nog meer informatie? Bezoek dan onze website: www.opleiding-zorgmanagement.nl

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Drie eigenschappen van succesvol projectmanagement in de zorg

Het aantal projecten in de zorg groeit gestaag, terwijl de context steeds ingewikkelder wordt. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *