Zorginstellingen willen beter bereikbaar zijn

In aanloop naar het Mobile Healthcare Congres & iZone interviewden wij Geert van Werde, Business Manager Healthcare bij NEC Enterprise Solutions. Geert stelt dat zorgverleners de efficiëntie willen vergroten en dat video in de zorg bezig is aan een opmars. NEC Enterprise Solutions is partner van het Mobile Healthcare Congres.

Welke ontwikkelingen ziet u op m/eHealth (MEH)?

Als wij met ziekenhuizen of zorginstellingen in gesprek zijn, komen twee onderwerpen altijd aan bod: de efficiëntie en de kwaliteit van de zorg. Iedere zorgverlener streeft naar vergroting van de efficiëntie en wil ofwel dezelfde zorg leveren met minder mensen of wel meer zorg leveren zonder extra mensen aan te nemen. Aan beide wensen leveren onze technologische oplossingen een bijdrage. Zo kan goede, slimme routering van communicatiestromen ervoor zorgen dat wachtrijen, ook aan de telefoon, aanzienlijk korter worden, dat mensen minder vaak hoeven te worden doorverbonden en dat bellers sneller de juiste persoon te pakken krijgen.

Wat een opvallende trend is, is dat medewerkers van zorginstellingen beter bereikbaar willen zijn, binnen maar vooral ook buiten de instelling. Het aantal vaste telefoonlijnen neemt af en het aantal mobiele aansluitingen neemt toe. Ook willen medewerkers gemakkelijker toegang krijgen tot informatiesystemen om direct over medische gegevens te kunnen beschikken. Verder is video bezig aan een opmars. Eenvoudige consulten zou men ook via een videoverbinding kunnen houden. Het bespaart  reiskosten en reistijd, biedt een oplossing voor veranderende behoeften van patiënten en is dus voor beide partijen efficiënt.

Wat gaat er door m/eHealth veranderen in de zorg?

Dat de zorg door m/eHealth al aan het veranderen is is duidelijk. De snelheid van de veranderingen is echter lastig te voorspellen. Als je over goede videoverbindingen beschikt, kun je bijvoorbeeld ’s nachts wellicht toe met minder medisch personeel. Medewerkers kunnen bovendien worden ingezet voor taken waar men nu niet aan toekomt. Het ziet ernaar uit dat een deel van de persoonlijke zorg in de nabije toekomst wordt vervangen door contact via video. Verder zien we dat specialistische zorgverleners op hun terrein speciale app’s ontwerpen, bijvoorbeeld op het gebied van COPD.

Meer informatie? Neem contact op met Geert van Werde, Business Manager Healthcare, NEC Enterprise Solutions, Geert.van.Werde@EMEA.NEC.COM

69073-banner-660x130

Mobile Healthcare is hét ontmoetingspunt voor meer dan 500 spelers uit de mhealth value chain. Het Mobile Healthcare event biedt u een overzicht van best-practices van eHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Meer informatie

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

SPUK: 256 miljoen voor langdurige ondersteuning aan 20 kwetsbare gebieden

De overheid heeft de komende jaren miljoenen vrijgemaakt voor 20 kwetsbare stedelijke gebieden die gelinkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *