Regeling spoedaanpak stikstof voor bouw en infrastructuur

Op 20 december 2019 werd de concept-Regeling spoedaanpak stikstof bouw en infrastructuur ter consultatie voorgelegd. Iedereen kon tot 9 januari 2020 reageren op de concept-regeling en bijbehorende ontwerp-toelichting. Met de regeling wordt invulling gegeven aan de mogelijkheid die de Spoedwet aanpak stikstof biedt om een stikstofregistratiesysteem in te stellen voor nader te omschrijven categorieën van projecten en andere handelingen.

In feite is het stikstofregistratiesysteem een variant op het voormalige Programma Aanpak Stikstof (PAS), maar met een beperkter toepassingsbereik. De vraag is natuurlijk of deze mini-PAS wél houdbaar is. Lees in dit blog bij AKD over het stikstofregistratiesysteem en de beoordeling van de houdbaarheid ervan.

Bron: AKD – Wienke Zwier, advocaat.

Wienke Zwier is docent bij de SBO cursus Natuurwet – en regelgeving.

Weet u de meest actuele natuurwet- en regelgeving correct toe te passen? Met de cursus Natuurwet- en regelgeving in de praktijk krijgt u in 2 dagen een geheel overzicht

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Uitleg Omgevingswet naar 1 oktober of 1 januari

Minister De Jonge wil verantwoorde invoering Omgevingswet Nieuwsbericht | 01-02-2022 Minister De Jonge voor Volkshuisvesting …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.