Wat is er zo belangrijk aan Assetmanagement?

Nieuw bij SBO: De opleiding Vastgoed Assetmanagement. Deze 2-daagse opleiding start in juni 2021. We gaan in gesprek met Jan van den Hogen, Strategic Tenant Relations Global bij Deka Immobilien Investment GmbH, over het belang van Assetmanagement en wat deze opleiding te bieden heeft. Jan is hoofddocent van deze opleiding.

Jan, wat is er zo belangrijk aan Assetmanagement?

Jan van den Hogen

De assetmanager beweegt zich als een spin in het web in het tactisch-strategische domein van enerzijds de rendementsdoelstellingen die behaald moeten worden voor de beleggers, en anderzijds in de aansturing van het uitvoerend tactisch-operationele werkveld. Door zijn intermediaire rol is hij de onmisbare schakel tussen het portefeuille en het property management, en daarnaast het klankbord van de gebruikers van de gebouwen, als er strategische huisvestingsvraagstukken spelen.

Wat is het doel van de opleiding Vastgoed Assetmanagement?

Pas sinds de laatste jaren is de duiding en het belang van optimaal vastgoed assetmanagement meer en meer op de voorgrond getreden. De assetmanager is op gebouw, en vaak op portefeuilleniveau, performance verantwoordelijk. Beleggingsdoelstellingen moeten binnen zekere risicokaders worden gerealiseerd. Daardoor is het van cruciaal belang dat de assetmanager het functionele en financiële raamwerk van portefeuille performance begrijpt. Een optimale vastgoedexploitatie vereist immers ook een hoogwaardig strategisch assetmanagement raamwerk.

Dat is de opzet van onze opleiding Vastgoed Assetmanagement. De vastgoedprofessional krijgt een kwalitatief hoogstaande hoeveelheid kennis in compacte vorm aangereikt, waarmee voor hem inzichtelijk wordt gemaakt hoe hij de strategisch best mogelijke bijdrage aan het gewenste rendementsbeeld en beleid van de investeerders kan leveren.

Voor welke mensen is deze opleiding interessant?

Iedere vastgoedprofessional die assetmanagement serieus neemt, zou deze opleiding moeten volgen. Je kunt daarbij denken professionals die de stap naar assetmanager willen maken, mensen die werken bij vastgoedfondsen, beleggingsinstellingen, vastgoedmanagementorganisaties, banken, verzekeraars, adviseurs, overheidsinstellingen (denk aan maatschappelijk georiënteerd vastgoed), woningcorporaties, bouwbedrijven en noem verder maar op. In het hele speelveld van vastgoed is assetmanagement een onmisbare strategische schakel geworden.

Wat is je eigen achtergrond en wat wil je de mensen meegeven?

Mijn carrière verloopt van property manager tot portefeuillemanager, en belandt uiteindelijk bij het uitoefenen van assetmanagement op een tactisch-strategisch niveau. Enerzijds ben je daardoor de onmisbare adviseur in beleggingsdoelstellingen en het bereiken daarvan, en anderzijds kun je coachend optreden naar de business partners die je inschakelt, om aan de rendementseisen te voldoen. Eigenlijk het beste van twee werelden: je staat nog met twee voeten stevig in het werkveld, maar begrijpt als geen ander welke tactisch-strategische stappen voor een optimale portefeuille performance, genomen moeten worden. Deze brede ervaring past perfect bij het in een kort tijdsbestek opdoen van de noodzakelijke kennis en competenties.

Opleiding Assetmanagement Vastgoed

Tijdens deze opleiding Assetmanagement Vastgoed krijg je inzicht in hoe je een optimale vastgoedexploitatie creëert binnen een strategisch hoogwaardig raamwerk om zo jouw rol als Assetmanager nog beter te kunnen uitvoeren.

Bezoek de website

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe GP Zandvoort autovrij werd voor racefans

De tweede Dutch Grand Prix, afgelopen zondag 4 september in Zandvoort, was het eerste autovrije …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *