De belangrijkste trends binnen learning & development

De ‘L&D Global Sentiment Survey 2023’ rapporteert jaarlijks de belangrijkste trends binnen L&D op basis van haast 4.000 ingevulde vragenlijsten. Donald H Taylor stelt dat het contrast met vorig jaar enorm is. Social learning was gedurende de pandemie populair, maar zakt nu weg. AI en learning analytics bewandelen daarentegen de omgekeerde weg. Wat zijn de belangrijkste conclusies uit het rapport?

Vijf belangrijke conclusies uit het rapport

De vragenlijst had slechts één verplichte vraag: ‘wat is in 2023 populair binnen L&D op de werkvloer?’. 3.996 mensen uit ruim 100 landen hebben de vragenlijst ingevuld. De resultaten tonen de volgende vijf trends:

  1. De terugkeer van data. Artificial intelligence schiet van plek twaalf naar twee, mede door de komst van ChatGPT. Je ziet het belang van data binnen L&D echter ook terug door skills-based talent management (plek #3) en learning analytics (plek #4).
  2. Om- en bijscholing loopt terug. Het staat nog steeds op plek #1, maar het belang loopt wel aanzienlijk terug ten opzichte van vorig jaar.
  3. Geografie is belangrijk. De resultaten laten zien dat de trends binnen L&D sterk verschillen per regio. AI staat bijvoorbeeld op plek #1 in Noord-Amerika, maar op plek #9 in Zuid-Amerika.
  4. Impact op de organisatie blijft constant. De meeste trends lopen na verloop van tijd terug in populariteit, met uitzondering van impact op de organisatie. Het blijft belangrijk om dit mee te nemen in L&D.
  5. Uitdagingen veranderen gedeeltelijk. De antwoorden op de vraag ‘wat is de grootste uitdaging voor L&D in 2023?’ zijn anders dan voorgaande jaren. Het gaat meer over impact, waarde en budget, maar minder over content en hybride werken. De uitdaging die blijft is het betrekken van stakeholders.

De conclusie van het rapport

Het is alsof de pandemie nooit is gebeurd. De interesse in gezamenlijk leren is aanzienlijk gezakt, terwijl de aandacht voor data en learning analytics sterk groeit. We zijn daardoor terug waar we waren in 2019, toen AI op plek #2 stond of in 2020, toen learning analytics op plek #1 stond. De ontwikkelingen omtrent data en AI hebben niet stilgestaan, met ChatGPT als belangrijkste voorbeeld. Is L&D hier wel klaar voor?

Ga aan de slag met learning analytics

Data vanuit L&D is enorm waardevol. Je weet hierdoor waar écht behoefte aan is binnen de organisatie, waardoor de leerinterventies van hogere kwaliteit zijn en je een hoger rendement realiseert. Wil jij jouw leerinterventies optimaliseren? Meld je dan aan voor het leertraject Learning Analytics voor de L&D-professional. Deze opleiding is ook Incompany mogelijk. Wil jij aan de slag met learning analytics, maar ook met AI en waardecreatie? Kom dan naar Next Learning 2023 op 18 april! Hét event voor de L&D-professional, gericht op leren door te doen en samen leren.

Bron: https://donaldhtaylor.co.uk/insight/gss2023-results/

Resultaten van de ‘L&D Global Sentiment Survey 2023’, https://donaldhtaylor.co.uk/insight/gss2023-results/

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe helpt een aandachtsfunctionaris om huiselijk geweld te herkennen op school?

“45% van de Nederlandse bevolking heeft ooit te maken gehad met huiselijk geweld. In haast …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *