Hoe verbeter je jouw online onderwijs?

Online onderwijs is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het brengt andere kansen én uitdagingen met zich mee dan fysiek onderwijs. Online onderwijs vraagt dan ook om andere didactiek om de studenten in jouw klas te motiveren. Hoe betrek je hen actief in het leerproces en hoe realiseer je effectief online onderwijs? De leerlijn Digitale Didactiek van SBO is een goede start om de diverse kansen van digitaal onderwijs te pakken, zowel online als fysiek. Oud-deelnemers vertellen in dit artikel hoe zij de leerlijn hebben ervaren en wat zij ervan hebben geleerd.

De theorie omtrent online onderwijs

Het is zeer waardevol dat de docent Margreet vrijwel direct voorbeelden uit de praktijk geeft, zodat ik de theorie kan vertalen naar mijn eigen context”. Margreet Pols is een van de ervaren docenten van de leerlijn Digitale Didactiek. Haar expertise is het stimuleren van betrokkenheid en motivatie, daarnaast heeft ze ook erg veel ervaring met activerende didactiek. “Je merkt dat de docent veel ervaring heeft, onder andere in de goede opbouw van de te behandelen stof”.

De werkvormen tijdens de lesdagen

Ik ben zeer tevreden over de afwisseling in het programma: de prettige mix tussen informatie en activerende werkvormen. De afwisseling heeft ervoor gezorgd dat de aandacht niet verslapte”, aldus de oud-deelnemers. De mix van werkvormen bevat voorbeelden uit de praktijk van deelnemers, waardoor je het geleerde direct kunt toepassen in de praktijk. “De ruimte voor eigen inbreng is erg prettig. Niet alleen omdat je gericht aan de slag gaat, maar ook omdat je leert van elkaars ervaringen”.

Een goede sfeer binnen een leuke groep deelnemers

Deelnemers leren tijdens de leerlijn Digitale Didactiek niet alleen van elkaars ervaringen met online onderwijs. Margreet doet tijdens de eerste lesdag haar best om voor een goede onderlinge sfeer te zorgen. De lesdagen zijn hierdoor een stuk leuker! “De sfeer in de groep was prettig en ontspannen na de introductie en kennismaking. De groep is actief en inspirerend, wat zorgt voor een prettige onderlinge werk- en leersfeer”.

Ga aan de slag met digitale didactiek

Wil jij net als alle oud-deelnemers de kansen van online onderwijs optimaal benutten? Schrijf je dan in voor de leerlijn Digitale Didactiek! Margreet Pols en de andere docenten leren jou om leerprocessen te optimaliseren met digitale instrumenten, zodat jij jouw studenten kunt motiveren en stimuleren om te leren! Willen meer docenten in jouw school of scholengroep aan de slag gaan met online onderwijs? Kies dan voor een Incompany-opleiding!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De drie pijlers van studentenwelzijn

“We zien de laatste 15 jaar dat het met veel studenten niet zo goed gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *