Hoe vergroten we de onderwijskwaliteit in het mbo?

De onderwijskwaliteit is een belangrijk onderwerp van discussie. De kwaliteit is niet voldoende en daarnaast mist de aansluiting met het bedrijfsleven. Minister Dijkgraaf van onderwijs stelt dat mbo’ers belangrijk zijn voor de toekomst van Nederland, omdat vakmensen hard nodig zijn. Het kabinet gaat dan ook extra miljoenen investeren in de onderwijskwaliteit in het mbo. Hoe gaan ze dit investeren en wat is het doel?

Hoe stimuleert het kabinet de onderwijskwaliteit?

Minister Dijkgraaf heeft het meerjarenplan donderdag 20 oktober 2022 gepresenteerd. Het kabinet investeert €360 miljoen extra in het mbo, naast de miljarden die al aangekondigd waren. Het bedrag gaat onder andere naar:

  • Onderzoek en innovatie
  • Onderwijskwaliteit
  • Aansluiting met het bedrijfsleven
  • Positie van studenten

Deze investeringen zijn hard nodig, met 500.000 studenten studeren namelijk bijna de helft van alle studenten in Nederland aan een mbo.

Wat is het doel van de investering?

Het kabinet wilt met deze investering laten zien dat het mbo erg belangrijk is voor Nederland in de toekomst. Vakmensen zijn hard nodig in allerlei branches: “we hebben alle vormen van talent hard nodig. Mbo’ers verdienen de waardering die hen toekomt”, aldus minister Dijkgraaf. Hij gebruikt het budget dan ook om de gelijkwaardigheid van alle studenten te stimuleren. Hiervoor investeert hij €50 miljoen om vmbo, mbo en hbo beter op elkaar aan te sluiten.

Ga zelf aan de slag met onderwijskwaliteit

Ben jij net als de minister van mening dat de onderwijskwaliteit in het mbo beter moet? De opleidingen van SBO stellen jou in staat om diverse belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Je denkt hierbij aan toetsen en examineren, maar ook aan de benodigde vaardigheden voor een zorgcoördinator. Deze opleidingen stellen jou dus in staat om beter te worden in jouw vak, maar ook om jouw school een veilige en prettige omgeving te maken voor studenten. Je kiest hierbij bijvoorbeeld voor de volgende opleidingen en congressen:

Investeer in jouw school

Wil jij de onderwijskwaliteit in jouw school of scholengroep verbeteren? Al onze opleidingen zijn Incompany mogelijk. De casuïstiek is dan volledig op maat, daarnaast zorgt een Incompany-opleiding voor kennisbehoud en is het kostenefficiënt. Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe helpt een aandachtsfunctionaris om huiselijk geweld te herkennen op school?

“45% van de Nederlandse bevolking heeft ooit te maken gehad met huiselijk geweld. In haast …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *