Hoe word jij een succesvolle faalangstreductietrainer?

Jij speelt als faalangstreductietrainer een belangrijke rol in het leven van jouw leerlingen. Faalangst zit hen behoorlijk in de weg om hun doelen te bereiken, bijvoorbeeld om hun niveau te bereiken tijdens examinering. De juiste begeleiding stelt hen in staat om toch hun niveau te behalen, maar hoe herken je de signalen van faalangst en hoe moet je vervolgens handelen? Je leert dit tijdens de verkorte opleiding Faalangstreductietrainer VO, MBO & HO van Ingrid van Essen. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring als trainer en systemisch coach.

Een faalangstreductietrainer moet signalen herkennen en effectief handelen

Als je leerlingen met faalangst wilt helpen, moet je eerst begrijpen wat faalangst is en hoe je de signalen ervan herkent. Je denkt bijvoorbeeld aan teruggetrokken gedrag, een gebrek aan zelfvertrouwen of uitstelgedrag. Kan jij faalangst herkennen? Handel dan gericht met cognitieve gedragsinterventies of het GGGG-model (gebeurtenis, gedachten, gevoel, gedrag) bijvoorbeeld. Stuk voor stuk manieren om zelfvertrouwen, ontspanning en bewustzijn te verbeteren. Uiteraard leer je ook gesprektechnieken met leerlingen, docenten en ouders en ga je in gesprek met andere deelnemers om ervaringen uit te wisselen.

Jouw leerlingen bereiken hun potentie dankzij jou

Ingrid van Essen vindt het waardevol om faalangstreductietrainers op te leiden, leerlingen met faalangst hebben namelijk een betekenisvol iemand nodig. Jij zet leerlingen als faalangstreductietrainer in hun kracht en reist mee in hun ontwikkeling, zodat zij hun potentie en essentie waarmaken. Een waardevolle rol die jij speelt in de levens van jouw leerlingen. De lessen uit de opleiding Faalangstreductietrainer in het VO, MBO & HO zijn erg praktisch, waardoor jij er gelijk mee aan de slag kunt. Ingrid is daarnaast zelf werkzaam in het onderwijs, waardoor zij de taal van docenten spreekt. Jullie zitten dus op één lijn.

Inspireer jouw leerlingen

Jij bent als faalangstreductietrainer een rolmodel voor leerlingen, dat moet je niet vergeten. Jij kan én moet hen begeleiden om hun potentie te bereiken. Wil jij weten hoe je dit doet? Schrijf je dan in voor de Verkorte opleiding Faalangstreductietrainer VO, MBO & HO van SBO! Worden meer docenten in jouw school of scholengroep faalangstreductietrainer? Kies dan voor een Incompany-traject op maat en ga gericht aan de slag met jullie praktijksituatie!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *