Onderwijzen is een kunst

Prof. Dr. Jaap Schouten deelt met ons een interessant eBook over zijn visie op het onderwijs, de studenten en het vak van ‘leerprofessional’. Hij is emeritus Hoogleraar Lerarenopleiding Vrije Universiteit (VU).

Is er veel veranderd?

Hij heeft vakkennis, maar ook onmetelijk veel ervaring. In dit eBook stelt hij zich de vraag of er veel veranderd is in het onderwijs. En waar het nu eigenlijk om draait: het leerplan of de lerende, de leerling, de student? Een bijzonder hoofdstuk gaat over ‘stilte’ en de kracht daarvan voor het onderwijs. Jaap Schouten geeft ons mooie quotes en stof voor interactie en reflectie.

Lees hier het eBook

 

Zorg voor de toekomst van uw school

Steeds meer wordt er van scholen verwacht dat ze resultaat boeken. Het wordt telkens anders genoemd: de effectieve school, ondernemende scholen, opbrengstgericht onderwijs etc.

Dat vraagt om sterk onderwijskundig leiderschap en onderwijsmanagement, waarin professionals ondersteund en uitgedaagd worden om het beste uit de leerlingen én zichzelf te halen.

De opleiding Educational Leadership geeft u hiervoor de inzichten en handvatten.

Lees meer

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Waardecreatie, de moraal in het bedrijfsleven

Waardecreatie voor een brede groep belangstellenden moet het belangrijkste doel zijn van iedere organisatie, ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *