Raak studenten met videomarketing

In aanloop naar het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs interviewden wij onze spreker Pelpina Trip, zelfstandig video adviseur & producer. Pelpina geeft haar visie op de ontwikkelingen op het gebied van video en vertelt over de toenemende consumptie van video. 

Bekijk de video

Transcript van het interview

Ontwikkelingen video

Nou, er is ontzettend veel veranderd in het medialandschap de afgelopen jaren. Ik werkte 8 à 10 jaar geleden nog bij de televisie in Amerika en daar werkte ze met supergrote satelliet trucks, nou, tegenwoordig heb je gewoon een iPhone en een app nodig om live te streamen naar de hele wereld toe. Vroeger had je grote helikopters en tegenwoordig heb je drones waarmee je heel mooie video’s kunt maken. Dus, dat zijn maar een paar voorbeeldjes, maar het laat je wel zien dat video ontzettend aan het ontwikkelen is. En dat er ook op nog nooit zo’n grote schaal geconsumeerd is. Video geconsumeerd is, en ik denk dus daarom dat het echt, ja de, het juiste moment is om nu iets met video te doen.

Video is niet meer weg te denken

Nou, ik denk dat er telkens meer gebeurt, op het gebied van video. Ik zie telkens leukere e-courses ook verschijnen, heel veel met e-learning, blended-learning, dus er wordt veel geëxperimenteerd, en dat is leuk om te zien, maar, ik denk wel dat er heel veel meer kan gebeuren en ook gaat gebeuren.

Toegankelijkheid van video

Nou, ik wou je laten zien dat video helemaal niet zo ingewikkeld en zo duur hoeft te zien als dat mensen misschien denken. Vaak als ik met iemand spreek dan denken ze: oh video, en dat is moeilijk en het is spannend en het is duur, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is nog nooit zo makkelijk geweest, nog nooit zo goedkoop geweest om video’s te maken. En nog nooit werd er op zoveel, zo vaak video’s gekeken. Dus, het is nu echt de tijd om daar wat mee te doen en dat ga ik laten zien. Ik laat je zien dat het en goedkoop is en makkelijk om te doen en hoe jij op een leuke, authentieke manier studenten kunt raken.

Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs

Ik denk dat er op dit moment ontzettend veel aan het veranderen is in marketingcommunicatie en dan vooral op het hoger onderwijs, is natuurlijk ontzettend veel beweging, dus dit is ja, het juiste moment om daar op in te stappen en daar wat mee te gaan doen.

Wil je meer weten over videomarketing?

Kom naar het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs!

logo marcomPelpina Trip is spreker op het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs. Wil je meer weten over videomarketing? Kom naar het congres en Pelpina vertelt je meer over hoe je studenten kunt bereiken met video!

 Bekijk het programma van het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *