Webinar MOOC’s: kansen en uitdagingen

Schijnbaar uit het niets waren ze er ineens prominent in 2012 en kregen ze veel aandacht in de media: Massive Open Online Courses (MOOC). Topuniversiteiten uit de Verenigde Staten die online gratis cursussen beschikbaar stelden, waarvoor zelfs certificaten behaald konden worden.

Deze ontwikkeling maakte dat instellingen voor hoger onderwijs in Nederland serieus gingen nadenken over beleid op open educatie. Immers, waarom zouden studenten nog colleges lopen als deze gratis online beschikbaar zijn, van topuniversiteiten? En wat als studenten de daar behaalde certificaten omgezet willen krijgen naar studiepunten? En hoe past deze ontwikkeling in het bredere palet van Open Education?

Webinar: MOOC’s

Op 19 september vond onderstaand webinar plaats bij de Open Universiteit. Er wordt ingegaan op wat MOOC’s zijn, welke ontwikkelingen daar spelen en welke kansen en uitdagingen dit geeft voor het hoger onderwijs in Nederland. Bekijk de videoregistratie:

Meer weten?

Meer informatie over MOOC’s is te vinden bij de SURF Special Interest Groep OER.

Dit webinar is de eerste in een serie van vier webinars die vooraf aan het Nationaal Hoger Onderwijs Congres 2013 worden georganiseerd:

  • Webinar 2 – Een kijkje in de keuken van Tilburg University – the making of online colleges
  • Webinar 3 – Het karakter van talent: een confrontatie!
  • Webinar 4 – Praktijkonderzoek in het hoger onderwijs

U kunt zich gratis registreren voor deze webinars!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe begeleid jij jouw collega’s met ICT in het onderwijs?

ICT is onvermijdelijk in het onderwijs. Je leidt jouw leerlingen op voor een digitale toekomst, …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.