Wat is het belang van data voor learning & development?

Data is erg belangrijk voor learning & development. Het stelt je namelijk in staat om uitspraken te doen over de effectiviteit van leerinterventies. Data-enthousiasteling Max Mertens noemt data onderbelicht binnen organisaties. Mensen kennen de waarde en potentie van data, maar weten niet waar te beginnen omdat het veel en groot is. Max vertelt in dit artikel hoe je waarde ontleent aan data, hoe je data benut en welke obstakels je tegenkomt.

Learning analytics voor de learning & development-professional

Learning analytics begint bij het genereren en registreren van kwantitatieve data over leergedrag in een digitale leeromgeving. Het omvat het totale proces van verzameling, meting, analyse en rapportage van data over leren en leergedrag van een specifieke groep. De vraag is echter hoe je deze data benut en hoe je vervolgens zinnige conclusies trekt. “Om zinnige conclusies te trekken pakken we een specifieke contextgreep waarin die data zich leent om leren in diezelfde context te optimaliseren. Het sleutelwoord binnen learning analytics is dan ook contextafhankelijk”, aldus Max Mertens.

Waarde ontlenen uit data

Je moet volgens Max verschillende stappen zetten om waarde te ontlenen uit data:

  1. Verzamel alle data op één plek, om vanuit daar te werken;
  2. Creëer rapportages en dashboards zodat je zicht krijgt op de voortgang in een gegeven context;
  3. Focus op deze context en optimaliseer waar nodig.

Learning analytics in de praktijk

Learning analytics maakt een steeds belangrijker deel uit van learning & development. Een aantal organisaties passen het al op grote schaal toe. “ABN Amro is een kleine vijf jaar geleden begonnen met het centraliseren van data omtrent leren en ontwikkelen. De organisatie ging namelijk tellen hoeveel instrumenten zij gebruikten, uiteindelijk stopte ze met tellen bij 45. In werkelijkheid zijn dit er nog veel meer”, aldus Max. “Je moet data uit al die verschillende instrumenten bij elkaar brengen én de juiste vragen stellen als je waarde wilt ontlenen uit data”, voegt Max eraan toe.

Instrumenten zijn steeds makkelijker in gebruik

Mensen denken vaak dat ze onvoldoende technische kennis en ervaring hebben om aan de slag te gaan met data. Het is ook niet eenvoudig, maar er is wel iets interessants gaande”, stelt Max. “instrumenten om data te verwerken worden steeds laagdrempeliger in gebruik. Je hoeft niet heel technisch aangelegd te zijn om bepaalde vragen te stellen aan de database”.

Definieer een hulpvraag

Max zegt dat je eerst een stap terug moet nemen om waarde te kunnen ontlenen uit data. “Definieer een hulpvraag binnen een gegeven context. Maak het antwoord op deze hulpvraag vervolgens concreet zodat je echt kan spreken over gecreëerde waarde aan de hand van data. Deze waarde vormt een springplank om verder te komen binnen een organisatie”, aldus Max. Stel bijvoorbeeld de vragen:

  • Wat wil ik weten?
  • Waarom wil ik dit weten?
  • Hoe wil ik dit weten?
  • Wat is de impact van de interventie?

Uitdagingen van data

Kwalitatieve data is uitdagend om mee te werken binnen learning & development. Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan. Max creëerde ooit een voorspellend algoritme waarmee we automatisch bepaalden of een open antwoord juist een hoger of lager denkniveau aantoonde. “Dit is de meest schaalbare methode, maar ook erg complex en arbeidsintensief. Een laagdrempeligere manier is alle antwoorden categoriseren, waarna je vervolgens alle categorieën analyseert in plaats van de open antwoorden”, aldus Max.

Leer meer over learning analytics

Wil jij meer leren over learning analytics? Meld je dan nu aan voor het leertraject Learning Analytics voor de L&D-professional van SBO. Max leert je om data te visualiseren, analyseren en op basis daarvan te interveniëren en automatiseren. Hiermee creëer je binnen jouw organisatie draagvlak voor het gebruik van data. Wil jij deze opleiding binnen jouw organisatie op maat volgen? Kies dan voor een Incompany-opleiding! Een bedrijfsopleiding op maat biedt diverse voordelen voor jouw organisatie en de deelnemers. Kennis blijft bijvoorbeeld beter behouden binnen de organisatie en het is kostenefficiënt.

Beluister deze podcast om meer te leren over learning analytics.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *