Week tegen pesten 2017

Bron: Nationale OnderwijsgidsNOG logo

Van 18 tot en met 22 september is de landelijke Week Tegen Pesten. Met de week wil initiator Stichting School & Veiligheid aandacht voor het voorkomen en aanpakken van pesten op school en het bevorderen van de sociale veiligheid in het onderwijs. Dit jaar is het thema Online pesten; Pak ’t aan! De focus ligt dit jaar op de samenwerking tussen school, leerlingen en ouders bij de aanpak van (online) pesten. Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker opent de Week Tegen Pesten op maandag 18 september op het St. Nicolaaslyceum te Amsterdam.
Op maandag 18 september is de kick off van de Week Tegen Pesten op het St. Nicolaaslyceum in Amsterdam.

‘Wij zijn LIT’

Ajouad El Miloudi gaat bij deze opening in gesprek met demissionair staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker over pesten. Aansluitend lanceren KRO-NCRV en Stichting Kikid in aanwezigheid van 200 leerlingen de online game ‘Wij zijn LIT’. ‘Wij zijn LIT’ is een game waarin jongeren online in gesprek gaan en pestsituaties meemaken in een fictieve groepsapp. Bij de game is lesmateriaal voor scholen ontwikkeld.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat interventies bij pesten het meest effectief zijn als ze in samenwerking met ouders gebeuren. Bij het voorkomen en aanpakken van online pesten is ook samenwerking met het team en leerlingen onmisbaar. Op basis van deze inzichten heeft Stichting School & Veiligheid samen met deskundigen materiaal ontwikkeld. Deze tips & tools ondersteunen scholen bij het samen aanpakken van online pesten. Scholen kunnen hiervoor terecht op www.weektegenpesten.com.

De Week Tegen Pesten

De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. Stichting School & Veiligheid werkt ieder jaar samen met verschillende partners. Dit jaar zijn dat de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de Respect Education Foundation (REF), Ouders & Onderwijs, KRO-NCRV, Stichting Kikid, Cyberpesten de Baas en leraar van het jaar 2015/2016 Wouter Siebers. Blijf op de hoogte via de Week Tegen Pesten-Facebookpagina.

Voorkom pesten op uw school

Met de cursus Anti-pestcoördinator leert u binnen 2 dagen aan de nieuwe pestwet te voldoen en tevens om pestgedrag in uw klas aan te pakken. Benieuwd naar het volledige cursusprogramma?

Bekijk het programma van de cursus Anti-pestcoördinator

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Podcast: AI bij Saxion: sAxI als AI-studiecoach voor studenten

Annemieke Bosshardt is de dagvoorzitter van de SBO Onderwijs toetscongressen. Daarnaast is ze eigenaar van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *