Hoe realiseer jij een succesvol QHSE-beleid?

Een goed QHSE-beleid zorgt ervoor dat jij jouw bedrijfsdoelstellingen bereikt, aldus Herbert Eppinga, Senior Consultant QHSE bij Bilfinger Tebodin. QHSE staat voor Quality, Health, Safety en Environment en omvat de veiligheid en gezondheid van jouw collega’s, de kwaliteit van jullie product of dienst en of jullie milieuvriendelijk werken. De combinatie van deze factoren vertelt je hoe jouw organisatie functioneert. Een goed QHSE-beleid en bereidheid om te veranderen stelt jou dus in staat om jouw bedrijfsdoelen te halen, maar hoe stel je een succesvol beleid op?

Vijf manieren om QHSE succesvol te implementeren in jouw organisatie

Wil jij jouw bedrijfsdoelen op de lange termijn behalen? Implementeer dan niet alleen een QHSE-beleid in jouw organisatie, maar hou het vast en stuur bij. Je doet dit onder andere door:

  • Duidelijke en transparante communicatie, goed QHSE-beleid valt en staat door communicatie met verschillende stakeholders. Je leert veel door open te staan voor de invalshoek van iemand anders. Motiveer collega’s dus om hun ideeën en feedback te delen zodat jij het beleid kunt optimaliseren.
  • Regelmatige analyses, beoordeel het QHSE-beleid regelmatig, zodat je inzichtelijk krijgt hoe het functioneert en stuur bij indien nodig. Jij behoudt zo de controle over de processen.
  • Risicogericht werken, risico’s in kaart brengen is cruciaal voor een succesvol QHSE-beleid. Je voorkomt dan kostbare risico’s waardoor jouw processen optimaal blijven functioneren.
  • Verandering van mindset, jouw collega’s moeten openstaan voor het QHSE-beleid om een succesvolle implementatie te garanderen. Enthousiasmeer en deel het belang met hun.
  • Een passende strategie, het QHSE-beleid moet naadloos aansluiten op de doelen van jouw organisatie. De duidelijkheid die dan ontstaat zorgt ervoor dat iedereen naar dezelfde doelen werkt, waardoor je jouw bedrijfsdoelen haalt.

Deze vijf manieren stellen jou in staat om het QHSE-beleid vast te houden en ervoor te zorgen dat het een succes is. Wil jij allereerst weten hoe je een succesvol beleid opstelt? Volg dan de opleiding QHSE Manager van SBO!

Stel een succesvol beleid op

Een QHSE-beleid opstellen is uitdagend, zeker als je niet weet waar je moet beginnen. De opleiding QHSE Manager is praktisch, afwisselend en interactief, waardoor je niet alleen leert van de deskundige docent Herbert Eppinga, maar ook van medestudenten. Na de opleiding ben je in staat om het gedrag van jouw collega’s te veranderen om succesvol het beleid te implementeren.

Download de brochure voor meer informatie

Wil jij een goed QHSE-beleid opstellen om hiermee jouw bedrijfsdoelstellingen te halen? Stel dan een degelijk plan op aan de hand van de opleiding QHSE Manager en communiceer er duidelijk over, zodat jouw collega’s veranderingsprocessen aanpakken. Download nu de brochure voor meer informatie! Wil jij het beleid opstellen in samenwerking met jouw collega’s? Vraag dan meer informatie aan over een Incompany-traject!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Meer mensen ervaren overlast van drugsgebruik in hun woonbuurt

In 2023 zeiden 490 duizend inwoners van Nederland veel overlast te hebben van drugsgebruik in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *