Kwaliteitseisen bij zorginstellingen nog te vaak onder de maat

In veel gevallen zijn nieuwe zorgaanbieders niet op de hoogte van de kwaliteitseisen die aan hun werk worden gesteld. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft hiernaar onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat 95% de eisen niet kent. Het gaat dan vooral om aanbieders in de GGZ, gezondheidszorg, thuiszorg en ouderenzorg. Ook de Consumentenbond concludeerde vorige maand dat veel nieuwe thuiszorginstellingen bij controle niet aan de normen voldoen.

Het is heel eenvoudig om een zorgbedrijf te beginnen waardoor er veel nieuwe aanbieders op de markt zijn gekomen. Deze aanbieders zijn zeer bevlogen in hun werk, maar zij zijn niet verplicht om zich te melden bij de inspectie. Hierdoor blijft een deel van de aanbieders buiten het zicht van de inspectie. Korrie Louwes, hoofdinspecteur maatschappelijke zorg zei hierover het volgende op NPO Radio 1: “We zouden dan ook graag een beter inzicht krijgen in wie er allemaal zorg verlenen”.

Bron: Nos.nl

Op 12 maart 2019 start de 2e editie van de succesvolle opleiding Adviseur Kwaliteit en Veiligheid in de zorg. Tijdens deze opleiding leert u:

  • Op praktische wijze het kwaliteitsbeeld te implementeren in uw organisatie
  • Hoe u de veiligheidscultuur kunt vergroten binnen uw organisatie
  • Op welke manier u risico’s in kaart brengt en dit vertaalt naar een plan van aanpak
  • De kwaliteit -en daarmee de veiligheid- van uw dienstverlening te verhogen
  • Hoe u streeft naar een continue verbetering en anderen hiertoe aanzet

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

‘Opleiding ‘Jurist in de zorg’ is grondig én breed’

Binnenkort start weer de verkorte opleiding tot jurist in de zorg. Hoofddocent Joris Rijken beschrijft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *