“mei 2020 is een realistische en bereikbare deadline voor de MDR”

Volgens voormalig eurocommissaris Andriukaitis is mei 2020 een realistische en bereikbare deadline voor de MDR. Er zijn echter ook geluiden in de markt te horen die aangeven dat de tot op heden aangewezen notified bodies een enorme omvang in hun taak onder de MDR zien. En zij zich afvragen of mei 2020 wel haalbaar is.

De datum komt snel dichterbij

Mede door het kader schetsende karakter van de MDR zijn er nog de nodige onduidelijkheden. Dat is natuurlijk ook niet vreemd, alle nieuwe wet – en regelgeving zal een deel van haar inkleuring in de praktijk moeten verkrijgen. De medische sector binnen Europa, een sector die letterlijk van levensbelang is, is echter wel gebaat bij duidelijkheid. Interdisciplinaire samenwerking tussen alle partijen zal dus nodig zijn. Ook tussen partijen die elkaar in het verleden wellicht wat minder makkelijk hebben gevonden.

Er is al sprake van de nodige beweging, maar er is meer beweging nodig! Mei 2020 komt hard naderbij.

Zorg dat je goed voorbereid bent

De professionals binnen de zorgsector zijn ongetwijfeld bezig met de voorbereidingen op de MDR, of ze zijn er in ieder geval al mee in aanraking gekomen. Best lastig, deze nieuwe verordening. Er wordt veel over gesproken, maar hoe zit het nou echt?

Tijdens de MDR Masterclass onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Lea Bouwmeester, praten professionals vanuit de Overheid, inhoudelijk specialisten, specialisten op het gebied van wet- en regelgeving voor healthcare en data je binnen een breed scala bij. Je hoort alles over de MDR, de impact op medtech en op de zorgketen. En je wordt geïnformeerd over o.a. de komende verplichtingen op het gebied van Unique Device Identification (UDI).

Uniek aan deze masterclass:

  • Praktijkcases van andere zorgorganisaties; Hoe gaan hun met de MDR om, wat zijn hun Lessons Learned?
  • Cross industry debat
  • Met medewerking van dé juridische autoriteit op dit gebied; Deloitte Legal en UL;
  • Je leert in 1 dag  de juridische en organisatorische consequenties van de MDR
  • Mogelijkheid om in groepsvorm of 1 op 1 op een laagdrempelige manier indepth vragen te stellen aan experts

 

Inzichten, ervaringen, inhoud en kennis rondom de nieuwe MDR

Hoor tijdens de MDR-Masterclass alles over de MDR, de impact op medtech en op de zorgketen. En informeren we je bijvoorbeeld over de komende verplichtingen op het gebied van Unique Device Identification (UDI).

Bezoek de website

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Cursus ‘Zicht op ziekenhuizen’: in twee dagen kennis bijgespijkerd

In twee dagen tijd volledig bijgespijkerd worden over de ziekenhuiswereld: kan dat? Ja, dat kan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *