Wet toetreding zorgaanbieders per 2022

Wat is het doel van de Wtza? Wat betekent deze wet voor startups en voor bestaande bedrijven in de zorg? Wie moet zich straks melden en wie moet een vergunning aanvragen? Wie moet zorgen voor een interne toezichthouder? Hoe verhoudt de Wtza zich tot de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen? Wat betekent deze wet voor de jaarverantwoordingsplicht? Verandert er met de Wtza iets aan het verbod op een winstoogmerk in de zorg?

Al deze vragen worden beantwoord in een podcast van ongeveer 20 minuten. Simona Tiems, Partner & Advocaat, Legaltree en docent van de opleiding Jurist in de Zorg gaat in gesprek met Legaltree directeur en oud-minister Ard van der Steur over de Wet toetreding zorgaanbieders.

Bron: Legaltree

In slechts 5 dagen volledig inzicht in het gezondheidsrecht

Tijdens deze vijfdaagse opleiding Jurist in de zorg krijg je een volledig overzicht van de juridische kaders binnen het dynamische zorglandschap. Na deze opleiding kun je jouw directie en management nog beter adviseren over alle juridische vraagstukken binnen jouw zorginstelling.

Bezoek de website

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

13 belangrijke taken en verantwoordelijkheden voor de AVG!

Bron: Privacy-web Taken en verantwoordelijkheden De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) legt de verantwoordelijkheid bij jou …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *