De kracht van de zorgketen in het Corona tijdperk

De wereldwijde pandemie van corona is nog in volle gang, maar nu is conclusie te trekken dat  coronazorg veel meer is dan een sterk opgeschaalde intensive care capaciteit in ziekenhuizen en het beschermen van onze kwetsbaren in onze samenleving inclusief de bewoners van onze ouderenzorginstellingen.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Zo werden patiënten in het ziekenhuis, die nog te ziek waren om naar huis te gaan, overgeplaatst in zogenaamde corona units in revalidatie en ouderzorglocaties om daar zorg op maat te krijgen voordat men naar huis kon gaan. Ook waren vanuit de huisarts omgekeerd verwijzingen voor tijdelijke opnames in corona units als het thuis niet meer ging maar een ziekenhuisopname  ook (nog) niet nodig was.

Fundamenteel is daarbij ook de logistiek van medewerkers, beschermende materialen en gespecialiseerde kennis over het coronavirus van dat moment door de hele zorgketen heen om vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid de regio zo goed mogelijk tijdens elke fase van de crises te bedienen en de pandemie in de regio tot staan te brengen.

Preventie in toolbox zorgketen

Tot slot en niet onbelangrijk is het grote belang van een gezonde leefstijl in de regio waarbij lichaamsgewichtbeheersing, beweging en gezonde voeding de ingrediënten zijn om ook bij een eventuele besmetting met het virus een gunstiger beloop van de ziekte te hebben. Preventie hoort daarom ook thuis in de toolbox van de zorgketen.

De sprekers van een volledig geactualiseerd Inzicht in de Gezondheidszorg nemen je mee in nieuwe marketing, een nieuwe bedrijfsvoering en de meest actuele standen van de eHealth van alle onderdelen in de zorgketen. Hoe gaan we met de kennis van nu verder in de gezondheidszorg in Nederland? Dat antwoord wordt op 9 en 10 september gegeven van uit de praktijk van 2020.

Dr. Wouter van der Kam, Hoofddocent cursus Actueel inzicht in de gezondheidszorg

Cursus Actueel Inzicht in de Gezondheidszorg

De 2-daagse cursus ‘Actueel Inzicht in de Gezondheidszorg‘ geeft je een volledig inzicht op de Nederlandse gezondheidszorg tijdens en na de coronapandemie!:

  • Nieuwste ontwikkelingen in het zorglandschap in 2020
  • Financiering en bekostiging
  • Actuele wet- en regelgeving voor en na de coronapandemie
  • Samenwerken en partnerships
  • Bestuur en governance
  • Privacy en digitalisering als nieuw spanningsveld
Bezoek de website

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Onderbezetting is geen excuus bij de tuchtrechter

Maar liefst twee zorgverleners zijn door het Tuchtcollege berispt toen zij bleven doorwerken terwijl er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *