Voorkom vertraging door de natuurvergunning bij jouw bouwprojecten

Het is verplicht om voor ieder bouwproject te berekenen of een natuurvergunning nodig is. Je denkt hierbij aan de stikstofuitstoot of de impact van de bouwactiviteiten op de natuur berekenen. Deze berekening is complex en tijdrovend, waardoor jouw bouwprojecten vertragen. Dit kost tijd én geld, dus dat wil je voorkomen. Het loont dan ook om een AERIUS-berekening snel en correct in te voeren.

Stikstofuitstoot berekenen voor een natuurvergunning

De stikstofuitstoot bij bouwprojecten komt voornamelijk van de mobiele werktuigen, zoals heimachines, graafmachines en hijskranen, die diesel uitstoten. Het is in het bestemmingsplan vaak nog onduidelijk hoe veel deze werktuigen gebruikt gaan worden. De exacte stikstofuitstoot is dan lastig te berekenen, waardoor je niet weet of een natuurvergunning nodig is. Het is dus belangrijk om over de juiste cijfers te beschikken bij een AERIUS-berekening.

De verplichte AERIUS-berekening

Een AERIUS-berekening is verplicht, het kabinet wilt namelijk de stikstofuitstoot beperken. Het kan echter lastig zijn om deze berekening uit te voeren. Je hebt namelijk te maken met (soms onzekere) kengetallen en complexe invoerwaardes. Wil jij weten hoe je hiermee aan de slag gaat, om zeker te weten dat je de juiste invoerwaardes per berekening invoert? Schrijf je dan in voor de cursus AERIUS-berekeningen van SBO! Je leert dan praktijkgericht werken met AERIUS, zodat je zo min mogelijk vertraging oploopt bij het onderzoeken van een mogelijke natuurvergunning.

Een snelle en correcte berekening

De juiste invoerwaardes en kengetallen invoeren, zorgt voor een snelle en correcte AERIUS-berekening. Je kent hierdoor de stikstofdepositiebijdrage van jouw bouwproject en je weet of een natuurvergunning nodig is. Wil jij jouw kennis over regelgeving, procedures en beleid omtrent stikstof verder verdiepen? Kies dan voor de opleiding Vergunningverlening Wet Natuurbescherming en Stikstofdepositie! Je leert tijdens de opleiding niet alleen rekenen met AERIUS, maar ook de achtergrond van stikstofproblematiek en de bijbehorende vergunningsplicht.

Vergroot het kennisniveau in jouw organisatie

Wil jij dat jijzelf en jouw collega’s accuraat leren rekenen met AERIUS? Kies dan voor een Incompany-traject van een van onze opleidingen. De inhoud van de opleiding is dan volledig afgestemd op de leerdoelen en praktijk van jouw organisatie! Daarnaast houden jullie elkaar scherp na de opleiding, dus blijft het kennisniveau binnen de organisatie op orde!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Nieuwe regels omtrent geluid binnen de Omgevingswet

De regels omtrent het beheersen van geluid zijn veranderd onder de nieuwe Omgevingswet. Het doel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *